Home»Noutati»Diverse»Cea mai nouă mașină de poliție din Dubai: Giath

Cea mai nouă mașină de poliție din Dubai: Giath

0
Shares
Pinterest Google+

Giath este numele celei mai recente adăugiri la impresionanta flotă auto a poliției din Dubai.

Vehiculul a fost construit de W Motors, cei care produc hypercarul Lykan, dar mecanica sa este preluată de la anumite modele de la General Motors. Acest lucru poate fi observat dacă urmărim selectorul treptelor de viteză montat pe coloana de direcție și volanul, care provin, cel mai probabil, de la un Chevrolet Tahoe sau un Chevrolet Suburban.

Giath este echipat cu un sistem avansat de camere video cu funcție de recunoaștere facială. Acesta are o conexiune constantă cu sediul poliției și sistemul informatic atașat, ceea ce permite recunoașterea fețelor persoanelor care trec prin fața vehiculului.

Sistemul a fost dezvoltat de o companie numită Safe City Group, iar aceștia afirmă că tehnologia lor prezintă inteligență artificială. Rezultatele sunt afișate pe un set de ecrane montate pe bordul vehiculului convertit pentru uzul forțelor de ordine.

Mai mult decât atât, Giath poate ”citi” plăcuțele de înmatriculare ale vehiculelor din trafic și le compară cu baza de date a poliției pentru a vedea dacă acestea au fost declarate furate sau dacă există alte nereguli semnalate în privința lor.

Poliția din Dubai nu a specificat cât de multe exemplare Giath au în flotă, dar vehiculul expus pare să fie gata de acțiune. Cel mai probabil, vor avea mai multe asemenea vehicule în viitor. Prețul unui Giath nu a fost nici el specificat, dar este clar că este semnificativ mai scump decât un Chevrolet Suburban, modelul ”donator” pentru această conversie complexă.

Previous post

Subaru Crosstrek Hybrid: Primul hibrid plug-in al mărcii

Next post

Jeep Gladiator: Primul pick-up al mărcii după un sfert de veac de pauză

No Comment

Leave a reply