Home»Noutati»Auto»Nou pe piață: Skyactiv-X, un motor revoluționar de la Mazda

Nou pe piață: Skyactiv-X, un motor revoluționar de la Mazda

0
Shares
Pinterest Google+

Mazda a lansat noul motor revoluționar Skyactiv-X pe benzină, deocamdată doar în echiparea noii Mazda3. Clienții pot de acum să comande noua Mazda3 Skyactiv-X3, model disponibil din toamnă pe mai multe piețe din Europa. Modelul poate fi comandat și în România cu un preț de pornire de 23.090 euro (TVA inclus).

Noul motor al celor de la Mazda este unul de 2 litri și 4 cilindri, care prezintă tehnologia unică de aprindere prin compresie controlată cu scânteie (Spark Plug Controlled Compression Ignition – SPCCI), fiind primul motor de serie de acest tip din lume.

Alimentat cu benzină, acesta combină aprinderea cu scânteie, specifică unui motor pe benzină, cu aprinderea prin compresie, specifică unuia diesel. Noua Mazda3 Skyactiv-X3 va avea 180 CP și un cuplu de 224 Nm. Noua Mazda3 Skyactiv-X Sedan a realizat un nivel de emisii de 96 g/km CO2 și un consum de 4,3l/100km. Pe lângă acest propulor unic, noua Mazda3 Skyactiv-X3 va fi echipată și cu tehnologia Mazda M Hybrid, ca dotare standard. Sistemul inteligent de 24V reduce consumul de combustibil, crescând autonomia și scăzând nivelul emisiilor.

Noua Mazda3 Skyactiv-X3 este disponibilă atât pentru versiunea hatchback, cât și pentru sedan, în combinație cu transmisia manuală Skyactiv-MT sau automată Skyactiv-Drive, ambele cu șase trepte. Opțional, Mazda3 Skyactiv-X hatchback va dispune și de sistemul Mazda i-Activ de tracțiune integrală.

Previous post

Un nou SUV de la KIA: Seltos

Next post

Premieră: Ford a prezentat noul Puma, modelul ce se va fabrica la Craiova

No Comment

Leave a reply