Home»Noutati»Nissan Qashqai are un nou motor pe benzină

Nissan Qashqai are un nou motor pe benzină

0
Shares
Pinterest Google+

Nissan Qashqai are o nouă motorizare în ofertă, lansată la Salonul Auto de la Paris.

Agregatul nou înlocuiește atât motorul de 1.2 litri, cât și unitatea de 1.6 litri și este oferită în două variante de putere. Versiunea de bază asigură 140 CP și 240 Nm, în timp ce versiunea de top dezvoltă 160 CP și 260 Nm.

Motorul de 1.33 litri este dezvoltat de Alianța Renault-Nissan și este folosit și în gama Daimler. Unitatea are un filtru de particule în standard și se bucură de distribuție variabilă. De notat faptul că motorul nou din gama Qashqai nu este oferit cu tracțiune integrală, dar îl poți cumpăra atât cu o manuală cu șase trepte, cât și cu o automată cu șapte trepte și două ambreiaje.

Doar varianta de top a motorului de 1.33 litri din gama Qashqai poate fi comandată și cu transmisia automată cu două ambreiaje. Varianta de 140 CP are doar o transmisie manuală cu șase trepte. În comparație cu motorizările pe care le înlocuiește, noul motor emite mai puține grame de CO2 și are un cuplu motor mai generos.

Unitatea este botezată 1.3 DIG-T, iar denumirea este urmată de nivelul de putere oferit, adică 140 sau 160. Debutul comercial are loc în luna noiembrie, când vom afla și prețul noii variante a lui Nissan Qashqai facelift.

Previous post

Transformare extremă pentru un Ford F-100

Next post

Cea mai puternică Dacia din istorie

No Comment

Leave a reply