Home»Noutati»Diverse»Nasser Al-Attiyah și Mathieu Baumel se alătură Dacia pentru Dakar 2025

Nasser Al-Attiyah și Mathieu Baumel se alătură Dacia pentru Dakar 2025

0
Shares
Pinterest Google+

Este oficial echipajul câștigător al titlului mondial din 2023, Nasser Al-Attiyah (Qatar)/ Mathieu Baumel (Franța) a devenit parte a proiectului de rally-raid al Dacia! Înainate de Raliul Marocului, cei doi au declarat că nu vor concura cu Toyota HiLux în Dakar 2024, ci cu un Prodrive Hunter, acceași mașină pe care o va folosi și colegul lor din echipa Dacia, Sebastien Loeb, așa că era doar o chestiune de timp până la anunțul oficial.

Proiectul Dacia este construit practic în jurul mașinii dezvoltate de Prodrive, doar că față de ce vom vedea în ianuarie, mașina din 2025 va avea fața noului Duster. La volanul lui Prodrive Hunter, Sebastien Loeb a terminat Dakar 2023 pe locul al doilea, fiind la doar 6 minute în spatele lui Nasser AL-Attiyah. 

Nasser Al-Attiyah & Mathieu Baumel –  Prodrive Hunter/  Teste Dakar 2024 in Dubai, Noiembrie 2023 / foto:  Kin Marcin / Red Bull Content Pool 

 

Știai că Nasser Al-Attiyah a concurat în primăvara lui 2008 în România?

Cu un palmares impresionant și cu o experiență în rally-raid de peste 15 ani, qatarezul a fost unul dintre cei care în aprilie 2008 au concurat în Dakar Series Central Europe – Rally (BMW X5 X-Raid, copilot Tina Thorner/Suedia), competiție desfășurată în Ungaria și România, cu unul dintre bivuacuri la Baia Mare.

Până în prezent Nasser a izbutit să câștige Dakar-ul de cinci ori: 3 titluri cu Toyota (2023, 2022, 2019), unul cu MINI (2015) și unul cu Volkswagen (2011), și este pe drumul de a egala recordul absolut deținut de Stephane Peterhansel – 8 titluri la auto. 

 

 Nasser al Attiyah  & co-pilot Tina Thorner 

2024 un an unic pentru pilotul din Qatar

Pe lângă încercarea de a câștiga în ianuarie al 6-lea său Dakar, apărarea titlului mondial, învățarea noi mașini și pregătirea pentru debutul Dacia în Dakar (ianuarie 2025), Nasser Al-Attiyah va participa și la Jocurile Olimpice de la Paris în încercarea de a obține o nouă medalie în proba de talere. La 53 de ani, Al-Attiyah va concura a șaptea oară la Jocuri Olimpice – cea mai bună clasarea a obținut-o la Londra, în 2012,  medalie de bronz.

Podium Jocurile Olimpice de la Londra – Bronz Tir – Talere
Previous post

VW ID.7 a fost lansat în România

Next post

Škoda Enyaq în 2024: Motorizări Mai Puternice, Încărcare Mai Rapidă și Autonomie Mai Mare

1 Comment

  1. […] Campionatului Mondial de Rally-Raid în 2025, avându-i în componență, așa cum am mai anunțat AICI, pe piloții experimentați Sébastien Loeb, Cristina Gutiérrez Herrero și Nasser […]

Leave a reply