Home»Noutati»Diverse»Nasser Al-Attiyah își propune să câștige a șasea oară raliul Dakar

Nasser Al-Attiyah își propune să câștige a șasea oară raliul Dakar

0
Shares
Pinterest Google+

Nasser Al-Attiyah, campionul de cinci ori al Raliului Dakar, își propune să câștige pentru a șasea oară raliul considerat cel mai dificil din lume, avându-l alături pe Loeb ca și coleg de echipă.

Nasser va concura la ediția din 2024 a celui mai dur raliu offroad din lume, într-un Prodrive Hunter, atunci când celebra competiție va lua startul în Arabia Saudită, la începutul lui ianuarie, anul viitor. Iată tot ce trebuie să știți:

 • În ultimele două decenii, pilotul qatarian a devenit una dintre cele mai recunoscute și apreciate personalități ale raliului, cu a 20-a participare programată în curând.
 • Primul său succes la Dakar a venit în 2011, după care au urmat încă două victorii în America de Sud (2015 și 2019), precum și cu victoriile din 2022 și 2023, odată cu mutarea Raliului Dakar în Orientul Mijlociu.
 • Pilotul în vârstă de 52 de ani nu are doar șansa de a obține trei victorii consecutive, ci va încerca, de asemenea, să facă din Prodrive Hunter cel de-al patrulea producător pe care l-a condus spre victorie la raliu.
 • El a declarat: “Prodrive Hunter este o mașină senzațională. Cred că, după cele trei călătorii deja la Dakar și două locuri secunde, acum a venit momentul ca această mașină să câștige Dakar-ul. Vreau să devin parte a istoriei Dakar-ului, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este să câștig cu patru mărci diferite.”
 • La bordul mașinii, împreună cu Al-Attiyah la cele patru victorii recente a fost copilotul Mathieu Baumel, iar înțelegerea dintre cei doi pare să fie telepatică uneori, în timp ce francezul citește roadbook-ul și Al-Attiyah îi ghidează peste dune.
 • Succesul perechii nu s-a limitat la Dakar, deoarece cei doi au mai câștigat și titlurile de pilot și copilot în Campionatul Mondial de Raliuri-Raid FIA din 2022 și 2023.
 • Trecerea lui Al-Attiyah la Prodrive continuă filozofia echipei de a aduce împreună cei mai mari piloți ai lumii cu una dintre cele mai avansate mașini de raliu cross-country create vreodată.
 • Prodrive Hunter a fost proiectat pentru a traversa orice teren la viteză mare, de la drumuri stâncoase la deșerturi deschise, dune de nisip și treceri montane, fiind de asemenea alimentat de un nou combustibil durabil – Prodrive EcoPower – care reduce emisiile de carbon cu 80%, pentru a ajuta în lupta împotriva schimbărilor climatice.
 • În același cort Prodrive cu Al-Attiyah, în bivuacurile Dakar-ului din 2024, va fi noul său coleg de echipă, Sébastien Loeb, care a terminat acest raliu pe locul doi în ultimele două ediții.
 • Al-Attiyah a adăugat: “Este prima dată când voi fi coleg de echipă cu Seb (Loeb) la Dakar, dar deja îl cunosc foarte bine. Este cu adevărat un mare pilot, iar viteza pe care a arătat-o la Dakar în acești ultimi doi ani a fost incredibilă. Sper ca unul dintre noi să poată câștiga Dakar-ul în 2024.”
 • A cincea ediție a Dakar-ului din Arabia Saudită va începe pe 5 ianuarie 2024, cu un total de 5.000 de kilometri împărțiți în 12 etape speciale cronometrate, de la orașul milenar Al Ula, traversând țara în direcția Rub-al Chali (loc cunoscut și ca Pătrimea Goală), și terminându-se în Yanbu, pe malurile Mării Roșii, unde competitorii vor vedea, sperăm, steagul în carouri fluturând pe 19 ianuarie.
 • În plus față de victoriile în raliuri din întreaga lume, Al-Attiyah este singurul pilot Dakar cu o medalie olimpică, după ce a câștigat bronzul pentru Qatar la evenimentul de trap masculin de la Londra, în 2012.
 • El a dezvăluit: “2024 pare a fi un an special. Nu doar că am șansa de a merge la al șaptelea Joc Olimpic, dar am și șansa de a câștiga Dakar-ul cu al patrulea producător diferit.”

 

Nasser Al-Attiyah & Mathieu Baumel announcing new Prodrive Hunter for Dakar 2024 in Portalegre , Portugal on October 26, 2023 // Kin Marcin / Red Bull Content Pool // SI202310260050 // Usage for editorial use only //
Previous post

Renault a prezentat conceptul Niagara și ambițiile sale pe plan internațional

Next post

Unde poți găsi jocuri de slot

No Comment

Leave a reply