Home»Noutati»Diverse»NASA a demarat asamblarea unui nou Rover pentru Marte

NASA a demarat asamblarea unui nou Rover pentru Marte

0
Shares
Pinterest Google+

NASA pregătește o nouă misiune pe Marte, iar aceasta va avea și un rover, adică un vehicul care va fi utilizat pentru a parcurge distanțe însemnate odată ajuns pe Planeta Roșie.

Deși cel mai celebru rover din istoria explorării spațiale este cel folosit pe Lună, nu putem să spunem că robotul Curiosity de pe Marte ne face de rușine. Ei bine, Jet Propulsion Laboratory al NASA a demarat deja procesul de asamblare al noului rover marțian.

Acesta va fi lansat în 2020 înspre Marte cu o rachetă Atlas V și va fi folosit acolo pentru a pregăti terenul pentru sosirea primelor echipaje umane. Vorbim despre echivalentul spațial al testării de teren și evaluări ale condițiilor naturale și ale periculelor de pe planeta roșie.

În mod interesant, acest rover va duce înapoi o piatră pe marte. Aceasta a fost găsită în 1999 în Oman și se presupune că face parte dintr-un meteor care a provenit de pe Marte. Asamblarea acestui rover va dura un an și jumătate, adică este cel mai lung proces de acest tip pentru un vehicul construit de om.

Doar o restaurare la un mecanic neserios poate să dureze mai mult de atât, dacă ne întrebați pe noi, dar aici este vorba despre un vehicul care costă multe milioane de dolari și va merge mai departe decât orice alt vehicul cu roți construit vreodată de specia noastră.

NASA Rover Marte
Așa arată procesul de asamblare al noului rover pregătit de NASA.
Previous post

Lagonda pregătește un crossover pe care îl va lansa în 2021

Next post

Opel Crossland X trece de borna de 100.000 de comenzi

No Comment

Leave a reply