Home»Sport»Moto»MX Junior 2023 se desfășoară în iulie la TCS Racing Park – o premieră pt România

MX Junior 2023 se desfășoară în iulie la TCS Racing Park – o premieră pt România

2
Shares
Pinterest Google+

Circuitul de motocros situat între București și Ploiești găzduiește în weekendul 7-9 iulie ediția 2023 a Campionatului Mondial de Motocros pentru Juniori. Cei mai buni tineri motocrosiști din lume vin la TCS Racing Park să își dispute titlurile mondiale la clasele 65 cmc, 85 cmc și 125 cmc. Pentru a acomoda numărul mare de sportivi și pentru a asigura un adevărat show de motorsport circuitul a fost reconfigurat, asupra lui punându-și amprenta Greg Atkins – designerul unora dintre cele mai spectaculoaste circuite de off-road din lume.

Inaugurat în 2004, Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori a fost găzduit de țări cu tradiție în acest sport, precum Belgia, Italia, Franța, Australia, Grecia, Finlanda, și în iulie ajunge pentru prima dată în România. MX Junior este pasul firesc pentru cei care își doresc o carieră în motocros la cel mai înalt nivel, odată ajunși la seniorat. Unul dintre riderii prodigioși care au în palmares podiumuri în MX Junior și impresionează la seniori este Hunter Lawrence. Australianul a concurat atât la 85 cmc, cât și la 125 cmc, iar acum este unul dintre starurile AMA Supercross și AMA Motocross.

Hunter Lawrence – AMA Supercross / Garth Milan / Red Bull Content Pool

Cluburile Top Cross TCS și Dual Racing Team au organizat pe TCS Racing Park numeroase competiții internaționale, de la etapele de Campionat Mondial de Motocross cu Ataș și clasa MX3 și până la curse din calendarele naționale, balcanice și europene, iar pentru 2023 Federația Internațională de Motociclism (FIM) și Infront Moto Racing, promotorul competiției, au decis ca mondialul de juniori să se desfășoare în România.

“Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul nostru pentru această disciplină pentru că avem o strategie clară de susținere a tinerilor piloți. Sunt încântat că acest mondial se va desfășura în România și sunt convins că organizatorii, împreună cu Federația Română de Motoclism, vor face o treabă foarte bună”, a spus Jorge Viegas, președintele FIM, în momentul în care s-a decis că România va găzdui această competiție.

 În 2022, la evenimentul organizat în Finlanda, echipa Statelor Unite și-a asigurat titlul mondial, iar la individual au triumfat sportivii din Estonia, la clasa 65cmc, și din Țările de Jos la clasele 85cmc și 125cmc.

“Este un vis care acum a devenit realitate. Am muncit foarte mult la acest proiect și sunt mândru că am reușit să aducem din nou o etapă de nivel mondial în România. Tot ceea ce am făcut în ultimii ani a fost dedicat atragerii unui număr cât mai mare de copii pentru a practica acest sport și cred că organizarea unui Campionat Mondial dedicat juniorilor va avea un impact major în dezvoltarea lui în România”, a spus Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubului Top Cross TCS. 

Timp de 3 zile, în România vor ajunge cei mai buni tineri piloți de motocross din lume care au ca obiectiv principal câștigarea titlului mondial. Competiția se va desfășura în perioada 7 – 9 iulie, vineri fiind programat startul festiv, iar sâmbătă și duminica întreaga acțiune mutându-se  pe circuitul de motocross TCS Racing Park, acesta urmând să fie complet redesenat pentru acest eveniment.

“Parteneriatul nostru cu Infront Moto Racing și Federația Internațională de Motociclism va asigura o vizibilitate impresionantă pentru această competiție. Astfel, imagini de la Campionatul Mondial de Juniori, care se va desfășura anul acesta în România, vor ajunge în peste 160 de țări la un număr potențial de 1,4 miliarde de case, ceea ce înseamnă o promovare importantă pentru România în întreaga lume”, a spus și Ciprian Popescu, organizator și reprezentantul clubului Dual Racing Team.

 

Bilete pentru festivalul de motocros sunt disponibile pe iaBilet.ro: https://www.iabilet.ro/bilete-gorgota-campionatul-mondial-de-motocros-pentru-juniori-86240/ 

Previous post

Peste un milion de Mazda vândute în ultimul an

Next post

Auto Total Business Show (ATBS) 2023 a reunit peste 44.000 de pasionați și curioși de automotive

No Comment

Leave a reply