Home»Noutati»Accesorii»Michelin a lansat pe piaţă noua anvelopă de iarnă Alpin 5

Michelin a lansat pe piaţă noua anvelopă de iarnă Alpin 5

0
Shares
Pinterest Google+

Noua anvelopă MICHELIN Alpin 5 este disponibilă acum şi în România, având la bază două tehnologii avansate – una vizează profilul anvelopei, iar cealaltă vizează compoziţia cauciucului.  Comparativ cu anvelopa precedentă, MICHELIN Alpin 5  creşte stabilitatea şi aderenţa pe zapadă şi oferă o rezistenţă sporită la acvaplanare. Pentru aderență sporită pe suprafeţe ude în timpul iernii, compusul de cauciuc trebuie să conțină un procent crescut de siliciu.

Pentru prima dată, Michelin a adăugat la o anvelopă de iarnă elastomeri funcționali la compusul de cauciuc al benzii de rulare. Acestă nouă tehnologie poartă numele de Innovative Tread Compound. Scopul acestor elastomeri funcționali este acela de a crește uniformitatea compusului de cauciuc cu un conținut mai mare de siliciu. În acest fel, constructorul de anvelope a putut îmbunătăți aderența anvelopei pe suprafețe acoperite cu zăpadă, menținând totodată o eficiență energetică sporită.

Noul compus din cauciuc se bazează pe cea de-a patra generație a tehnologiei Helio Compound. Cauciucul conține ulei de floarea soarelui, care permite anvelopei să funcționeze eficient la temperaturi scăzute. MICHELIN Alpin 5 este disponibilă în 27 de dimensiuni diferite, de la 195/65R15 până la 225/55R17. Chiar daca maşina dispune de tracţiune integrala, singurul contact al acesteia cu suprafaţa de rulare este asigurat de anvelope. Pentru anvelope, iarna începe  atunci când temperatura scade sub 7 grade deoarece, datorită compusului şi  caracteristicilor specifice, doar anvelopele de iarnă pot oferi  performanţe ridicate în aceste condiţii.

Previous post

Noul Citroen C4 Cactus a fost lansat oficial în România

Next post

Renault va prezenta la Sao Paulo conceptul Duster Oroch

No Comment

Leave a reply