Home»Noutati»Mercedes-Benz Clasa G primește un diesel

Mercedes-Benz Clasa G primește un diesel

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz Clasa G primește o motorizare diesel la aproape un an de la debut.

Noul motor diesel din gama Clasa G are șase cilindri în linie și dezvoltă 286 CP. Unitatea de 3.0 litri oferă un cuplu maxim de 600 Nm și se numește G 350d. Puterea maximă este atinsă între 3.400 și 4.600 de rotații pe minut, pe când cuplul maxim este asigurat între 1.200 și 3.200 rpm.

Singura transmisie din ofertă este o cutie automată cu nouă trepte, iar tracțiunea integrală este și ea standard. Consumul mixt declarat este între 9.6 și 9.8 litri la sută conform standardului WLTP. Desigur, motorul este Euro6d-TEMP și necesită AdBlue.

Debutul comercial al acestei variante are loc în luna aceasta, deci vom afla în curând și prețurile pentru piața din România. Primele unități Clasa G diesel vor ajunge în showroom-uri și la clienți în primăvara acestui an.

Astfel, este semnificativ mai puțin puternică decât modelul echipat cu motorizare alimentată cu benzină, G500, ca să nu îl mai menționăm pe Mercedes-AMG G63, care oferă 585 CP și 850 Nm. Chiar și așa, poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7.4 secunde, pe când viteza maximă atinge 199 km/h.

Previous post

Noul Land Rover Defender: imagini oficiale ale generației 2020

Next post

Hyundai Santa Fe pornit cu amprenta: o inovație a coreenilor

No Comment

Leave a reply