Home»Noutati»Mercedes-Benz X-Class, primul pick-up al mărcii, se prezintă

Mercedes-Benz X-Class, primul pick-up al mărcii, se prezintă

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz X-Class, primul pick-up al mărcii din Stuttgart, a fost prezentat oficial.

Vorbim despre o premieră în segmentul premium, care ar putea fi urmată în viitor de competitori de la BMW și Audi. Cele două marci, rivali tradiționali ai Mercedes-Benz, au declarat în trecut că nu planifică lansarea unui pick-up, dar nu ne-am mira dacă am vedea câte unul de la fiecare peste doi sau trei ani.

Până atunci, Mercedes-Benz va experimenta o nouă clientelă și se va bucura de laurii din spatele riscului aferent lansării unui pick-up de segment premium. După cum probabil știți deja, acest model împarte platforma și fabrica cu Nissan Navara și Renault Alaskan. În ciuda rădăcinilor mai puțin premium decât marca cu stea în trei puncte, X-Class promite să fie un Mercedes-Benz adevărat.

Constructorul din Stuttgart ne-a arătat în trecut că poate să facă magie cu platformele altora, chiar dacă nu a făcut prea des asemenea permutări. Știm deja că X-Class are o sarcină utilă de 1.1 tone și că poate să tracteze până la 3.5 tone. Desigur, cel de-al doilea criteriu necesită o literă în plus pe permisul șoferului, dar asta este partea a doua.

Clienții au de ales între o transmisie manuală cu șase trepte sau o automată cu șapte rapoarte. Pentru experiența completă Mercedes-Benz, noi am alege a doua variantă. Motorizările din ofertă sunt toate diesel și au o cilindree de 2.3 litri. Ele pleacă de la 163 CP și ajung la 190 CP la momentul lansării.

Ulterior, nemții vor oferi un V6 diesel de 258 CP, care vine doar cu o automată cu șase trepte și tracțiune integrală permanentă, așa cum este de așteptat de la un model din această clasă. Clienții de pe anumite piețe, cum ar fi Dubai sau Maroc, vor primi și o motorizare cu aprindere prin scânteie, care va livra 165 CP și va avea doar propulsie.

Vor exista și variante exclusiv cu propulsie, cu 4×4 decuplabil și cu tracțiune integrală permanentă. Primele mașini vor ajunge la clienți în ianuarie 2018, iar toate vândute în Europa vor fi fabricate în Barcelona, la o uzină Nissan.

Previous post

Schimbări la Codul Rutier: Înmatriculare suspendată fără ITP

Next post

Jaguar E-Pace s-a apucat de cascadorii: săritură de 15m cu răsucire

2 Comments

  1. […] Clasa X, primul pick-up al mărcii germane, a primit critici la Salonul Auto de la Frankfurt din partea rivalilor de la […]

  2. […] străzile din București și-a făcut simțită prezența un exemplar mai special de X-Class, modelul pick-up de la Mercedes-Benz care a avut o viață destul de scurtă, fiind scos din […]

Leave a reply