Home»Noutati»Diverse»Mercedes-Benz a filmat integral o reclamă în România

Mercedes-Benz a filmat integral o reclamă în România

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz a filmat integral o reclamă în România, iar aceasta a fost difuzată de Ziua Internațională a Femeii, 8 Martie.

Producătorul german a ales județul Sibiu pentru filmarea acestei reclame, care se concentrează pe călătoria care a schimbat totul și persoana care a realizat-o. Vorbim despre Bertha Benz, soția lui Karl Benz și partenera de afaceri a acestuia.

Bertha Benz a trăit între 1849 și 1944 și a fost prima persoană care a făcut o călătorie de distanță considerabilă cu o mașină. Mai precis, soția lui Karl Benz – inventatorul automobilului, a călătorit din Mannheim până în Pforzheim. Vorbim despre 106 kilometri, iar pretextul călătoriei a fost o vizită la părinții săi.

I-a luat 12 ore să parcurgă această distanță, iar totul s-a întâmplat în data de 5 august 1888. Bertha a decis să-i împrumute mașina lui Karl fără a-i cere permisiunea, marcând un punct important pe care până și cele mai înfocate feministe ale lumii l-au uitat. Prima persoană care a călătorit cu un automobil a fost femeie, la fel cum a fost și inventatorul ștergătoarelor de parbriz.

Împreună cu cei doi fii ai săi, Bertha a plecat la drum și a reușit să facă prima pană de carburant din lume în orașul Wiesloch. Pe atunci, nu exista benzină și nici benzinării, așa că mașina ei mergea cu ligroină, un solvent descris drept „benzină ușoară”. Acesta se procura de la farmacie, așa că o farmacie din Wiesloch este și prima stație de alimentare cu carburant din lume.

Deoarece nu existau permise auto, înmatriculări și alte asemenea la momentul respectiv, prima călătorie cu mașina a fost realizată atât fără carnet, cât și fără plăcuțe de înmatriculare. Nu mai mentionăm și asigurarea sau taxa de drum, elemente care au sosit mulți ani mai târziu.

În orice caz, vă invităm să savurați acest clip, care ne impresionează prin felul în care a fost realizat și prin emoțiile pe care le transmite. În secolul XIX, automobilele, denumite „trăsuri fără cai”, erau o apariție oriunde ar fi fost conduse.

Salutăm inițiativa Mercedes-Benz de a filma reclame în România și apreciem întotdeauna momentele în care producătorii internaționali prezintă într-o lumină favorabilă peisajele irepetabile ale țării noastre.

Previous post

Mahindra Thar Adventure Series: pregătire suplimentară pentru off-road

Next post

Versiunea alternativă a lui Defender va avea motoare BMW

No Comment

Leave a reply