Home»Noutati»Mercedes-Benz GLE are o nouă generație – imagini și informații oficiale

Mercedes-Benz GLE are o nouă generație – imagini și informații oficiale

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz GLE a ajuns la cea de-a doua generație. Înlocuitorul lui ML a debutat în 2015 sub forma unui facelift în această gamă, iar acum a fost modernizat printr-o nouă generație.

Noul Mercedes-Benz GLE are o caroserie mai mare, cu un ampatament mărit cu opt centimetri și este oferit pentru prima dată și într-o variantă cu șapte locuri. Totodată, acest model se mândrește cu cel mai bun coeficient aerodinamic din segment, de numai 0.29.

Mercedes-Benz va prezenta noul GLE la Salonul Auto de la Paris, dar vânzările vor demara în prima parte a lui 2019. în materie de motorizări, GLE a debutat doar cu un motor cu șase cilindri în linie, în echiparea lui GLE 450 4Matic, însă va fi oferit în viitor cu o gamă generoasă. Versiunea de debut are 367 CP și 500 Nm dintr-o unitate de trei litri, susținută de un motor electric de 22 CP și 250 Nm. Respectivul motor electric este folosit și pe post de demaror și de alternator în cazul noilor motorizări de la Mercedes-Benz.

Cele mai mici motoare ale lui GLE vor avea patru cilindri în linie și vor fi echipate cu un sistem 4Matic cu un raport fix al împărțirii cuplului între punți de 50:50. Între timp, variantele cu șase cilindri în linie, opt cilindri în V și viitorul hibrid plug-in vor avea un sistem 4Matic actualizat, capabil să împartă cuplul între punți în funcție de nevoile de aderență ale mașinii.

Daimler afirmă în comunicatul de presă că sistemul ar fi capabil să mute toate resursele disponibile de pe o punte pe alta. Mai mult decât atât, această variantă a lui GLE va fi oferită și cu un reductor, iar acesta din urmă a fost și el actualizat pentru a permite mai mult control al tracțiunii. Noul GLE are și o suspensie inovatoare, aceasta din urmă fiind capabilă să regleze individual amortizarea pentru fiecare roată în parte.

Sistemul de suspensie se numește E-Active Body Control și are un sistem electric de 48V care ajută la coordonarea sistemului hidropneumatic. Mercedes-Benz subliniază faptul că este o premieră în segment faptul că fiecare roată în parte poate avea un reglaj diferit al amortizării, iar acest lucru combate ruliul, tangajul și orice comportament neplăcut al vehiculului pe șosea. Împreună cu sistemul de tracțiune integrală, clienților li se propune mai mult confort și un plus de sportivitate față de predecesor.

Noua cutie de transfer împreună cu sistemul de tracțiune integrală îmbunătățit promit capacități off-road extinse pentru noul GLE. Indiferent de motor, transmisia standard este o automată de tip 9G-Tronic, cu nouă trepte și convertor de cuplu. Portbagajul lui GLE oferă între 825 și 2.055 litri, iar bancheta spate este oferită opțional cu un sistem de reglare individuală a fiecărui scaun, pe șase direcții, de asemenea unic în segment.

La bord, șoferul este răsfățat cu un interior reproiectat și cu sistemul MBUX de asistent virtual inteligent. Prețurile noului GLE ar trebui să fie anunțate în prima parte a anului 2019, înaintea debutului în reprezentanțele mărcii din Stuttgart.

Previous post

Kia Telluride a debutat: iată-l pe fratele lui Sorento!

Next post

Renault Kadjar facelift: imagini și informații oficiale

No Comment

Leave a reply