Home»Noutati»Mercedes-Benz EQC: Primul SUV electric al mărcii se prezintă

Mercedes-Benz EQC: Primul SUV electric al mărcii se prezintă

0
Shares
Pinterest Google+

Mercedes-Benz EQC, primul SUV electric al mărcii din Stuttgart, a debutat public în cadrul unui eveniment dedicat.

Modelul german a fost prezentat în varianta 400 4Matic, care are două motoare electrice asincrone și tracțiune integrală. Sistemul oferă un total de 408 CP și 765 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în 5.1 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h, iar autonomia estimată conform calculelor preliminare este de 320 de kilometri, cel mai probabil fiind vorba despre o estimare bazată pe standardele folosite în ciclul de testare WLTP.

Acumulatorii litiu-ion din dotare sunt de 80 kWh, formați din 384 de celule de 218 Ah fiecare. Bateriile sunt împărțite în două module cu 48 de celule și patru module cu 72 de celule. Acumulatorii pot fi încărcați de la priză de curent direct, standard CCS Combo, în doar 40 de minute de la 10 la 80% capacitate folosind o priză de 110 kW. Acestea din urmă nu sunt încă disponibile la scară largă în România, dar standardul CCS este prezent la noi.

Încărcarea prin curent alternativ se face prin sistemul de la bord și are o configurație de 7.4 kW. Nu a fost specificat timpul necesar pentru o încărcare completă, cum nu a fost dezvaluit nici prețul noului model.

Competitorii direcți ai acestui model sunt Jaguar I-Pace, BMW iX3 și Audi e-tron quattro. Sigur, mai este și Tesla Model X, dar cel din urmă este ceva mai mare în ceea ce privește dimensiunile exterioare.

Previous post

Isuzu Concept X: Două concepte interesante de la japonezi

Next post

VIDEO: Șoferul unui SUV descoperă acvaplanarea

No Comment

Leave a reply