Home»Noutati»Diverse»Mazda revine la motorul rotativ în 2019

Mazda revine la motorul rotativ în 2019

0
Shares
Pinterest Google+

Mazda se va întoarce la motoarele rotative în 2019. Informația vine de la vicepreședintele departamentului de vânzări și servicii post-vânzare din Europa.

Potrivit lui Martijn ten Brink, motoarele rotative se vor întoarce pe modelele de serie Mazda începând de anul viitor. Într-un interviu acordat olandezilor de la ZerAuto.nl, Martijn le-a confirmat acestora că motorul rotativ va fi lansat într-un model nou care va fi un hibrid plug-in. 

Acel model va fi oferit și într-o variantă 100% electrică, însă clienților le va fi oferită o versiune care are și un motor cu ardere internă pe post de generator. Deși vehiculul electric va asigura o autonomie mai mult decât suficientă pentru drumurile zilnice ale clientului mediu, adică de aproximativ 60 de kilometri pe zi, motorul cu ardere internă va fi prezent sub capotă ca să le ia grijile clienților care s-ar putea teme că vor rămâne pe marginea drumului deoarece au consumat energia din acumulatorii sistemului de propulsie electric.

Fenomenul acesta se numește range anxiety, adică anxietatea de autonomie și îi face pe mulți să se ferească de vehiculele electrice. Motorul rotativ pe care îl va folosi Mazda în modelul nemenționat are un singur rotor și este aspirat natural, dar nu va angrena roțile în niciun fel.

Motorul rotativ a fost ales pentru această funcție deoarece nu va afecta centrul de greutate al vehiculului și va putea fi pornit și oprit fără vibrații, deci șoferul nu va observa atunci când a fost pus în acțiune pentru a încărca acumulatorul sistemului de propulsie electric.

Previous post

General Motors lansează prima benă din fibră de carbon pe un pick-up

Next post

Dealerii BMW din Australia vor un pick-up

No Comment

Leave a reply