Home»Noutati»Mazda a produs 50 de milioane de mașini în Japonia

Mazda a produs 50 de milioane de mașini în Japonia

0
Shares
Pinterest Google+

Mazda a anunțat un nou hotar de producție, de data aceasta în Japonia.

Mai precis, producătorul a reușit să construiască 50 de milioane de automobile în Țara Soarelui Răsare. Le-a luat 86 de ani și șapte luni să atingă acest hotar, deloc de neglijat. Mazda și-a început călătoria în 1931, iar primul său model era o utilitară cu trei roți numită Go.

Constructorul a ales fabrica Hofu din prefectura Yamaguchi pentru a celebra rezultatul său de producție, ocazie la care a fost prezent și Masamichi Kogai, CEO-ul și președintele Mazda. De notat faptul că primul autoturism al acestei mărci a fost construit în 1960, la 29 de ani de la primul vehicul creat de Mazda.

Primul autoturism Mazda era Coupe-ul R360, lansat în 1960. La patru ani distanță a sosit și primul motor rotativ din această gamă, în echiparea lui Luce Rotary Coupe. Fabrica Hofu a celor de la Mazda a fost deschisă abia în 1982, iar constructorul nipon nu a avut o producție la cote comparabile cu actualii săi rivali pentru o bună parte din existența sa.

În prezent, Mazda se concentrează pe obținerea unui nivel înalt de flexibilitate în producție și încă fabrică un număr mare de modele în țara de baștină. Anul 2018 este așteptat să le aducă japonezilor vânzari de 1.6 milioane de vehicule, iar anul 2024 ar trebui să atingă pragul de două milioane de modele Mazda vândute la nivel global.

Previous post

BMW X6M primește aproape 200 CP în plus

Next post

Volkswagen Amarok V6 6x4: Doar în Australia

No Comment

Leave a reply