Home»Noutati»Diverse»Mașinile japoneze ar putea fi mai ieftine în Europa în viitor

Mașinile japoneze ar putea fi mai ieftine în Europa în viitor

0
Shares
Pinterest Google+

Mașinile și motocicletele fabricate în Japonia ar putea scăpa în viitorul apropiat de taxele de import care le-au făcut mai scumpe decât rivalele lor fabricate în alte țări.

Totul s-ar putea întâmpla datorită unui acord politic între Uniunea Europeană și Japonia, rezultat în urma unor discuții care se poartă de mai mulți ani. Fabricantii niponi de automobile și motociclete au fost nevoiți să-și deschidă uzine pe Bătrânul Continent pentru a putea oferi prețuri competitive în Europa, dar acest lucru s-ar putea să nu mai fie necesar în viitor.

Tratatul a apărut în urma insistențelor producătorilor niponi, care au avut de suferit atât de pe urma ratei de schimb yen-euro și yen-dolar, cât și din cauza taxelor de import, care au fost stabilite la 10% din valoarea vehiculului.

Acordul a fost anunțat pe Twitter de Comisarul European pentru Comerț Cecilia Malstrom. Liderii europeni sunt așteptați să confirme aderarea la acord în cadrul următorului summit. Taxele vamale pentru vehiculele de import ar putea fi eliminate și pentru automobilele second-hand în urma acestui parteneriat, dar ele vor trebui să fie conforme cu normele în vigoare în UE la momentul importului.

Cu alte cuvinte, nu vei putea importa chiar orice din Japonia, dar o mașină sau motocicletă nouă fabricată în această țară ar putea pierde până la 10% din prețul de listă.

Previous post

Range Rover ar putea pregăti un rival al lui Bentley Bentayga

Next post

Mercedes-Benz G500 4x4² impresionează în testul Top Gear

No Comment

Leave a reply