Home»Sport»Moto»Mani Gyenes start in Dakar 2017

Mani Gyenes start in Dakar 2017

0
Shares
Pinterest Google+

Mani Gyenes a terminat prima proba speciala din cea de a 39-a editie a Raliului Dakar cu al 33-lea timp. Etapa de pe 2 ianuarie este una de incalzire care duce raliul din Asuncion (Paraguay) in Resistencia (Argentina) si a inclus o porba speciala de 39 de km, riderii avand dificultatii din pricina noroiului.

S-a pornit in prima din cele 12 etape, dupa ce pe 1 ianuarie concurentii au participat la startul festiv organizat in fata Palacio de Lopez (Palatul Presidential) din Asuncion, ceremonie la care au asistat si Horacio Cartes, presedintele Paraguayului si Evo Morales, presedintele Boliviei.

Aproape fiecare zi petrecuta in Asuncion a fost una in care s-a trecut de la temperaturi de 36 de grade C la ploi torentiale, iar acestea si-au lasat amprenta asupra primei probe speciale. Considerata a fi un prolog, datorita distantei de doar 39 de km, aceasta proba speciala a fost castigata de francezul Xavier De Soultrait (Yamaha).

Dupa incheierea ”prologului”, pe Mani il asteapta inca 5 ore in sa pe o legatura de aproximativ 400 de km, care include si trecerea granitei din Paraguay in Argentina.

”Am alunecat foarte tare pe aceasta prima speciala. Majoritatea celor din fata au pus pneuri de motocros si au avut o aderenta mult mai buna. Din pacate, noi avem doar penuri pentru desert si in noroiul de aici este foarte dificil sa rulezi cu ele. Dakar-ul este lung si imi doresc sa ajung cu bine la Buneos Aires, pe 14 ianuarie.
La multi ani si un an mult mai bun tuturor fanilor sportului cu motor.”

Pe 3 ianuarie este programata a doua etapa din Dakar 2017, aceasta se desfasoara pe teritoriul Argentinei intre Resistencia si San Miguel de Tucuman si masoara 803 km, 275 dintre acestia fiind reprezentati de proba speciala. Numita Chaco aceasta regiune din Argentina este cunoscuta fanilor sporturilor cu motor datortia probelor speciale din WRC. Daca aici in mod normal trebuie sa fii foarte atent din pricina prafului, ei bine maine va trebui rabdare pentru ca va fi un traseu foarte alunecos din cauza noroiului.

Dakar 2017 a debutat pe 1 ianuarie cu startul festiv si a continuat pe 2 ianuarie cu prima proba speciala. Dupa incursiunea in Paraguay si Argentina se va ajunge in Bolivia pentru sase zile la peste 3.000 de metri altitudine, iar pe 14 ianuarie cei care au rezistat, celei de a noua editii din America de Sud, sunt asteptati la podiumul de finis din Buenos Aires.

Credit foto: Edoardo Bauer

Previous post

Volkswagen Varok, conceptul unui pick-up care se transformă în break

Next post

Dakar 2017 curiozități - capitolul 1

No Comment

Leave a reply