Home»Sport»Rally-raid»Mani Gyenes a terminat Dakar 2018 pe locul 23

Mani Gyenes a terminat Dakar 2018 pe locul 23

0
Shares
Pinterest Google+

Mani Gyenes a încheiat cu bine cea de-a opta participare din carieră la Raliul Dakar. Sătmăreanul a terminat pe locul 23 la clasa moto cel mai dur Dakar derulat până acum în America de Sud.

Emanuel Gyenes a trecut cu al său KTM prin înălțimile extreme din Anzii Bolivieni, prin dunele înalte și cu nisip fin din Peru și prin canioanele și rios-urile din Argentina. La clasa Super Producție, unde a fost încadrat în urma verificării tehnice inițiale, Mani s-a clasat pe locul 13, un rezultat foarte bun în aceste condiții și nu numai.

Vorbim despre o cursă întinsă pe două săptămâni și trei țări, cu teren dificil de parcurs și care a lăsat cu ochii în soare mulți concurenți de la diferite clase și categorii. Potrivit celor experimentați la primă mână în materie de Dakar, ediția cu numărul 40 a Raliului Dakar a fost cea mai dură din ultima decadă.
Emanuel ne-a transmis că locul 23 nu este ce și-a dorit, dar că este un rezultat bun în contextul în care fiecare an aduce concurenți din ce în ce mai puternici și cu motocilete foarte performanțe. Organizatorii Raliului Dakar au spus despre Mani că a ajuns printre cei mai experimentați privați care aleargă în această competiție, un compliment pe care credem că orice sportiv l-ar aprecia, indiferent de nivel sau de sport.

Mani le mulțumește în mod special celor doi membri ai echipei sale de asistență, Laszlo Olah și Szabolcs Racz, cei care i-au pregătit motocicleta pentru fiecare etapă. Nu în ultimul rând, riderul sătmărean le mulțumește celor care l-au susținut și l-au încurajat pe parcursul acestor două săptămâni.

Pilotul va ajunge în România marți, 23 ianuarie, zborul său fiind planificat să ajungă la Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni la ora 15:25. Dacă ești prin zonă și dorești să-l feliciți personal, aceasta ar fi o ocazie bună, credem noi.

Cât despre clasamentul general, Carlos Sainz și-a adjudecat cea de-a doua victorie din carieră. Vorbim despre a treia victorie a Peugeot în Dakar, chiar în anul în care marca din Sochaux și-a anunțat retragerea din această competiție. Podiumul la categoria auto a fost completat de Nasser Al-Attiyah și Giniel de Villiers. Favoritul competiției, Stephane Peterhansel, s-a clasat pe locul patru.

Categoria moto a avut, pentru cea de-a 17-a oară consecutiv, un rider care folosea o motocicletă KTM. De data aceasta, învingător la clasa moto a fost Matthias Walkner.

Previous post

Peugeot sărbătorește vănzări crescute cu 10% datorită lui 3008 și 5008

Next post

Bentley Bentayga țintește un record la Pikes Peak

No Comment

Leave a reply