Home»Noutati»Lister vrea să facă cel mai rapid SUV din lume

Lister vrea să facă cel mai rapid SUV din lume

0
Shares
Pinterest Google+

Lister, o companie britanică al cărui nume are rezonanță în motorsportul de altădată, a anunțat pe Twitter intenția sa de a produce cel mai rapid SUV din lume.

Englezii au prezentat și o imagine alături de postarea lor, care înfățisează un Jaguar F-Pace SVR. Vorbim despre un SUV de performanță dezvoltat de divizia SVO, care are deja un motor V8 de 5.0 litri care oferă 550 CP și 680 Nm. Acesta poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.3 secunde și să atingă o viteză maximă de 283 km/h.

Spre comparație, cel mai rapid SUV din prezent este Lamborghini Urus, un model care poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde și are tot un motor V8, dar de 4.0 litri și cu două turbosuflante, care îi conferă 650 CP și 850 Nm. Viteza maximă a acestui model este de 305 km/h, cea mai ridicată din această categorie.

Italienii de la Lamborghini vor să detroneze și recordul conaționalilor de la Alfa Romeo pe Nurburgring, unde Stelvio Qadrifoglio a putut să parcurgă „Iadul Verde” în 7 minute și 51.7 secunde. Încercarea era programată în primăvara lui 2018, dar italienii nu au prezentat nimic în această direcție.

În orice caz, cei de la Lister țintesc 670 CP și vor să construiască 250 de unități. Fiecare dintre acestea are șanse să ajungă un model de colecție care să valoreze mai mult decât costa atunci când a părăsit fabrica, dar rămâne de văzut ce recorduri vor să detroneze cu acest model.

Previous post

Brabus a prezentat pachetul său pentru Clasa X

Next post

Kia Sportage va primi un sistem hibrid diesel-electric de 48V

No Comment

Leave a reply