Home»Noutati»Auto»Land Rover a lansat prima transmisie automată cu 9 trepte

Land Rover a lansat prima transmisie automată cu 9 trepte

0
Shares
Pinterest Google+

Land Rover a prezentat la Geneva prima transmisie automată cu nouă trepte, destinată autoturismelor cu motor transversal. Transmisia a fost dezvoltată împreună cu ZF, liderul mondial în producţia de cutii de viteze şi se recomandă drept cea mai avansată şi mai eficientă de până acum.

Creşterea numărului de trepte de la şase la nouă a însemnat o dozare mai bună a cuplului ce a generat o creştere a economiei şi o reducere substanţială a emisiilor poluante. De asemenea, au fost aduse îmbunătăţiri şi la nivelul acceleraţiei şi confortului la rulare, datorat turaţiei mult mai reduse a motorului la viteze mari.

Cutia botezată ZF 9HP este cu doar 6 mm mai lungă comparativ cu versiunea cu şase trepte din care se trage, faţă de care este în acelaşi timp mai uşoară cu 7.5 kg, acest lucru fiind posibil prin revizuirea şi optimizarea unor componente din mecanismul de schimbare şi sincronizare a treptelor.

Modul adaptiv de schimbare a treptelor este o altă inovaţie, acesta monitorizând în permanenţă diferiţi parametri cum sunt acceleraţiile longitudinale sau poziţia pedalei de acceleraţie, anticipând şi acţionând prompt la solicitările venite din partea şoferului, atât în cazul acceleraţiilor, dar şi în frână de motor.

Parteneriatul dintre Land Rover şi ZF are la bază experienţa acumulată împreună în domeniul cutiilor de viteze, modelul anterior 8HP fiind deja de mai mult timp în echiparea modelelor Range Rover, Land Rover Discovery 4 şi Range Rover Sport. Noua cutie 9HP este produsă la unzina Gray Court din Carolina de Sud, ce aparţine ZF.

Previous post

Chevrolet prezintă la Geneva un facelift pentru Captiva

Next post

De cursă lungă: President Johnson II

No Comment

Leave a reply