Home»Tehnica»Istorie»Land Rover a găsit unul dintre prototipurile primului său model

Land Rover a găsit unul dintre prototipurile primului său model

0
Shares
Pinterest Google+

Land Rover va aniversa 70 de ani de existență în acest an, iar compania britanică a anunțat că a reușit să găsească unul dintre exemplarele de pre-productie ale primului sau model, Series I.

Până de curând, englezii credeau că toate cele trei exemplare de pre-serie ale acestui model au fost pierdute, însă acest exemplar a fost descoperit într-o grădină în Regatul Unit. Aparent, exemplarul nu a mai fost folosit pe șosea din anii ‘60, ceea ce i-a făcut pe englezi să oprească procesul de căutare al exemplarului expus în 1948 la Salonul Auto de la Amsterdam.

Potrivit comunicatului de presă, englezii au descoperit că vehiculul din imaginile de mai jos a petrecut două decenii în Țara Galilor, unde a fost utilizat pe câmp. Odată ce motorul său a cedat, proprietarul l-a vândut, iar persoana care l-a cumpărat l-a depozitat într-o grădină fără să-l mai restaureze. Cumva, a fost descoperit din nou de oficialii companiei, care au reușit să îi verifice istoricul și au confirmat că este unul dintre cele trei exemplare de pre-serie ale primului lor model.

Compania din Solihull a decis restaurarea acestui model prin divizia sa specializată, care a fost înființată special pentru a ține în viață și pe șosele modelele de la începutul istoriei sale. Exemplarul de mai jos este considerat cel mai important model Land Rover nerestaurat din punct de vedere al semnificației istorice.

Ne așteptăm ca englezii să-l prezinte odată cu noua generație a lui Defender, undeva în cea de-a doua parte a acestui an. Patina componentelor va fi păstrată, ceea ce înseamnă că restaurarea va implica doar anumite piese ale acestui vehicul. Vopseaua aplicată în urmă cu șapte decenii ar putea fi păstrată. Nu este clar dacă vor face asta pe toată caroseria sau doar în anumite zone, dar intenția celor de la Land Rover Classic este să păstreze cât mai multe elemente originale la acest vehicul. Noi abia așteptăm să vedem rezultatul finit și sperăm ca procesul să fie documentat foto și video de către britanici.

Previous post

Opel Crossland X câștigă premiul "Best in Class" al EuroNCAP

Next post

Mercedes-Benz Clasa G are o nouă generație

No Comment

Leave a reply