Home»Noutati»Kia XCeed, crossoverul bazat pe Ceed

Kia XCeed, crossoverul bazat pe Ceed

0
Shares
Pinterest Google+

Kia XCeed este cel mai nou membru al familiei de crossovere a producătorului din Coreea de Sud.

Noul XCeed împarte platforma tehnică și tehnologiile cu Ceed, dar vine cu o serie de elemente suplimentare în plus. Este cu 43 de milimetri mai înalt decât un Ceed și cu 155 de milimetri mai scund decât un Sportage actual. Totodată, este cu 26 de milimetri mai lat decât un Ceed, cu 85 de milimetri mai lung și cu 90 de milimetri mai scurt decât un Sportage.

Kia XCeed va avea trei motoare benzină turbo cu injecție directă, care vor asigura între 120 și 204 CP. Va fi oferit și un diesel de 1.6 litri în gamă, care va asigura 115 sau 136 CP. Cu excepția motorului de bază, toate motoarele vor fi oferite cu o manuală cu șase trepte sau cu o automată cu șapte trepte și două ambreiaje, ambele dezvoltate de constructorul din Coreea de Sud.

XCeed va fi produs doar în Europa și va fi vândut exclusiv pe acest continent. Producția începe în august la fabrici din Zilina, Slovacia.

Previous post

Premieră: Ford a prezentat noul Puma, modelul ce se va fabrica la Craiova

Next post

A apărut numărul 26 al revistei 4x4 adventure!

1 Comment

  1. […] ce am primit cu sigla Kia în ultimii ani a fost o plăcere de condus, inclusiv acest XCeed. Coreenii ni-l recomandă ca fiind ”un CUV urban (crossover utility vehicle) care combină stilul […]

Leave a reply