Home»Noutati»Diverse»Kia Sorento adjudecă premiile Red Dot Award și iF Award pentru design

Kia Sorento adjudecă premiile Red Dot Award și iF Award pentru design

0
Shares
Pinterest Google+

Noul Kia Sorento este deja câștigător al mai multor distincții de la lansarea sa, iar acum a primit încă două premii de renume mondial. SUV-ul coreean a câștigat atât premiul Red Dot Award, cât și iF Award în categoria „product design”.

 

Cu această recunoaștere la premiile Red Dot și iF Awards, Kia își continuă seria de succese în cele două competiții. Din momentul în care Kia Soul a fost primul automobil de la o marcă sud-coreeană care a câștigat premiul Red Dot în 2009, un total de 26 de modele Kia au primit râvnitul premiu. Similar, la premiul iF, pe care marca l-a primit pentru prima dată în 2010, numărul de automobile Kia premiate a crescut la un total de 21 odată cu noul Sorento.

 

La scurt timp după premiera sa de anul trecut, noul Sorento a fost onorat pentru design în sondajul ‘All-Wheel Drive Car of the Year 2020’ realizat de revista Auto Bild Allrad. La scurt timp, a primit cel mai important premiu auto german, ‘Golden Steering Wheel 2020’ (‘Volanul de aur 2020’) în clasa ‘Large SUVs’. În luna martie a acestui an, a fost votată ‘Women’s World Car of the Year 2021’ (‘Mașina mondială a femeilor în anul 2021’) în categoria ‘Large SUV’.

           

Noua generație a SUV-ului a fost creată în cooperare de rețeaua globală de design Kia. Karim Habib, Head of Kia Global Design Centre, a comentat: „La proiectarea noului Sorento, am urmărit să ducem la un nou nivel estetica robustă a generațiilor anterioare, aplicând în același timp un grad mai mare de rafinament și eleganță. Într-adevăr, conceptul de „îndrăzneală rafinată” a inspirat întregul proces – rezultatul fiind un design matur și echilibrat, dar încrezător. Suntem încântați că organizațiile care acordă premii prestigioase precum Red Dot și iF au recunoscut această muncă.”

                       

Red Dot și iF: două dintre cele mai importante premii de design la nivel mondial

Red Dot Design Award și iF Design Award se numără printre cele mai mari și mai importante competiții de design din lume. Red Dot Award este programat anual de Design Zentrum Nordrhein-Westfalen și este împărțit în trei discipline: Product Design, Brands & Communication Design și Design Concept. În competiția de tradiție ‘Red Dot Award: Product Design‘, cu o istorie care începe în 1955, producătorii și designerii din 60 de țări au participat cu 7.800 de produse în 2021. Înscrierile au fost evaluate de un juriu internațional format din aproximativ 50 de designeri independenți, profesori de design și jurnaliști din diverse sectoare. În plus față de estetică, categoria Product Design evaluează și criterii precum gradul de inovație, funcționalitatea, ergonomia, calitatea auto-explicativă și compatibilitatea ecologică.

           

Premiul iF Design a fost organizat încă din 1954 de iF International Forum Design GmbH la Hanovra, una dintre cele mai importante instituții independente de design din lume. Anul acesta, competiția, pentru care au fost depuse peste 9.500 de înscrieri de către participanți din 52 de țări, a prezentat mai multe inovații. Acestea includ o rundă preliminară digitală (‘Online Preselection’), în care jumătate din înscrieri sunt selectate pentru runda finală (‘Final Jury’), o evaluare transparentă a tuturor categoriilor, inclusiv noile discipline ‘user experience’ (UX) și ‘user interface’ (UI). Celelalte categorii sunt Product, Communication, Packaging and Service Design, Architecture, Interior Design și Professional Concepts. Anul acesta, juriul iF a fost format din 98 de experți internaționali independenți în design. Toate produsele premiate sunt publicate în „iF World Design Guide” (ifworlddesignguide.com) și în aplicația „iF Design App”.

Previous post

Noua generație VW Multivan, tot mai aproape de lansarea oficială

Next post

Toyota confirmă versiuni electrificate pentru Land Cruiser și Hilux

No Comment

Leave a reply