Home»Noutati»Kia Niro EV a debutat comercial, urmează lansarea europeană

Kia Niro EV a debutat comercial, urmează lansarea europeană

0
Shares
Pinterest Google+

Kia Niro EV a debutat comercial în Coreea de Sud. Modelul va fi lansat în Europa în toamnă.

Niro EV oferă o autonomie de până la 450 de kilometri cu o singură încărcare. El completează gama Niro, compusă în prezent dintr-un hibrid și un hibrid plug-in.

Începând cu debutul din anul 2016, Kia a vândut peste 200.000 de unități Niro. Dintre acestea, 65.000 au ajuns în Europa. Comercializarea pe piața europeană va demara până la finalul anului curent, debutul public fiind programat pentru luna octombrie, în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Bateria lui Niro EV are o capacitate de 64 kWh și se încarcă în 54 de minute de la o priză de 100 kW. Acestea pot fi instalate atât la case particulare, cât și la firme. Va fi oferită și o variantă cu o baterie de 39.2 kWh, care are o autonomie de până la 300 de kilometri cu o singură încărcare.

Motorizarea oferă 204 CP și 395 Nm și promite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 7.8 secunde. Bateriile sunt montate sub podeaua portbagajului pentru a crea un centru de greutate similar cu cel al unui hatchback.

În materie de multimedia, Kia Niro EV are un ecran tactil de șapte inch în centrul bordului. Unitatea permite și localizarea stațiilor de încărcare folosind GPS-ul mașinii. Ceasurile de bord prezintă un afișaj de șapte înch între acestea pentru a prezenta situația sistemului de propulsie.

Kia Niro EV are un ampatament de 2.700 de milimetri și o lățime de 1.805 milimetri. Înălțimea acestui model este de 1.560 mm, pe când lungimea este de 4.375 mm. Portbagajul oferă un volum de 451 conform standardului VDA. Autonomia este estimată conform normelor WLTP, acestea din urmă urmând să intre în vigoare în septembrie 2018, cu o lună înainte de debutul european al lui Kia Niro EV.

Previous post

Rezvani Tank Military Edition - tot ce nu puteai să cumperi până acum

Next post

Agnita Free Spirits Ride 2018: Încă vă puteți înscrie

1 Comment

  1. […] despre care am scris prima dată acum doi ani AICI, e-Niro va costa de la 40.460 Euro cu TVA inclus pentru versiunea cu baterie de 39,2 kWh și de la […]

Leave a reply