Home»Noutati»Auto»Kia a prezentat in premiera mondiala noul SUV electric EV6

Kia a prezentat in premiera mondiala noul SUV electric EV6

0
Shares
Pinterest Google+

Noul Kia EV6 a fost prezentatr oficial si vine cu o autonomie pentru distanțe lungi, propulsie cu zero emisii, încărcare ultra-rapidă și un stil distinct pe piața crossover-elor SUV. Modelul EV6 este primul automobil Kia construit pe noua platformă BEV (Battery Electric Vehicle) dedicată a companiei.

Capacitatea de încărcare de 800 V înseamnă că modelul EV6 poate încărca bateria de la 10 la 80% în doar 18 minute, în timp ce versiunea GT, proiectată pentru a inspira șoferii cu performanțe captivante, poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde și atinge viteza maximă de 260 km/h.

Modelul EV6 va fi produs în Coreea de Sud. Va fi comercializat pe piețele globale începând din a doua jumătate a anului 2021, rezervările online putând fi făcute din 30 martie, pe anumite piețe.

La interior EV6 oferă o arhitectură inteligentă și flexibilă și o mulțime de spații de depozitare în cabină, inclusiv un volum de 520 litri (VDA) al spațiului din portbagaj cu scaunele din al doilea rând nerabatate. Cu scaunele din al doilea rând rabatate, capacitatea de depozitare crește la aproximativ 1.300 de litri. De asemenea, modelul dispune de un spațiu de depozitare frontal (front trunk) care oferă încă 52 de litri la pentru modelele cu tracțiune față (2WD) și 20 de litri la modelele cu tracțiune integrală (AWD).

 

 

Modelul EV6 oferă cumpărătorilor posibilitatea alegerii mai multor configurații pentru sistemul de propulsie complet electric, cu zero emisii, cu pachete de baterii pentru autonomie extinsă – 77.4 kWh și pentru autonomie standard – 58.0 kWh. Modelul EV6 GT-line este disponibil atât cu pachetul de baterii pentru autonomie extinsă cât și pentru autonomie standard, în timp ce modelul EV6 GT dispune doar de pachetul de baterii pentru autonomie extinsă. EV6 este primul model electric Kia disponibil cu tracțiune pentru roțile din spate (2WD) sau tracțiune integrală (AWD) – ultimul oferind capabilități dinamice îmbunătățite chiar și în cele mai provocatoare condiții de rulare.

Modelul EV6 cu tracțiune spate (2WD), echipat cu pachetul de baterii de 77.4 kWh poate parcurge peste 510 kilometri (316 mile) cu o singurăîncărcare, conform ciclului combinat WLTP. Cu un cuplu maxim de 605 Nm disponibil pentru versiunea cu tracțiune integrală, modelul EV6 poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5.2 secunde. Pachetul de baterii de 77.4 kWh este cuplat la un motor electric de 168 kW (229 CP) ce trimite putere către roțile din spate, iar pentru modelele cu tracțiune integrală configurația este cu două motoare, câte unul pe fiecare punte, având puterea combinată de 239 kW (325 CP).

Modelul EV6 echipat cu motorul electric de 58.0 kWh poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.2 secunde, oferind un cuplu maxim de 605 Nm, disponibil pentru versiunile cu tracțiune integrală. Pachetul de baterii de 58.0 kWh este cuplat cu un motor electric de 125 kW (170 CP) ce transmite putere roților din spate și, pentru modelele cu tracțiune integrală, configurația este cu două motoare, câte unul pe fiecare punte, având puterea combinată de 173 kW (235 CP).

Cu o putere combinată a celor două motoare de 430kW (585 CP), modelul EV6 GT aduce performanțe dinamice de top. Cu un cuplu maxim de 740 Nm, versiunea cu tracțiune integrală AWD GT accelerează de la 0 la 100 km/h, în doar 3.5 secunde și poate atinge o viteză maximă de 260 km/h (obiective preliminare de dezvoltare). Prin adăugarea unui software de diferențial cu alunecare limitată, disponibil doar pentru versiunea EV6 GT, șoferii se vor bucura de un nivel ridicat de control, de o deplasare dinamicăși de manevrabilitate în toate condițiile.

Previous post

Aventuri electrice urbane. Test Mazda MX-30

Next post

Am condus Dacia Spring. Primele impresii

No Comment

Leave a reply