Home»Noutati»Diverse»Interacțiune de la distanță cu vehiculele Kia, prin smartphone și sistemul UVO Connect

Interacțiune de la distanță cu vehiculele Kia, prin smartphone și sistemul UVO Connect

0
Shares
Pinterest Google+

Kia vine cu o noutate la înceăut de an și anunță că sistemul telematic UVO CONNECT va fi diponibil opțional pentru toate vehiculele comercializate în Romania, aplicația pentru smartphone fiind disponibilă pentru utilizatorii români, atât în versiunea pentru IOS cât și în cea pentru Android.

Sistemul UVO CONNECT este conceput pentru aduce condusul în era digitală, conectând șoferii cu mediul înconjurător și oferindu-le informații prin intermediul touchscreen-ului din interiorul automobilului sau prin smartphone.
 
UVO dispune de sistemul Kia Live și poate fi comandat împreună cu sistemul de infotainment cu ecran de 10.25 inch. Sistemul utilizează propriul său card eSIM conectat la Internet, pentru a colecta și actualiza în timp real informații în timpul călătoriei, cum ar fi informațiile din trafic, previziuni despre starea vremii, puncte de interes și detalii despre potențialele locuri de parcare – incluzând costuri și locații și disponibilitate. În cazul vehiculelor electrice, sistemul UVO indică șoferilor locațiile stațiilor de încărcare, disponibilitatea încărcătorului și compatibilitatea conectării.
 
 
A doua funcționalitate a sistemului UVO  este aplicația UVO App, gândită pentru a fi compatibilă pentru smartphone-urile Apple și Android. Aceasta dispune de o serie de funcționalități pentru a oferi utilizatorilor informații despre automobilul lor și rutele pentru călătorii. Aplicația permite activarea unor seriie de funcții de la distanță. În funcție de model și nivelul de echipare, utilizatorii pot trimite de la sistanță către automobilul lor trasee pentru viitoarele călătorii, pot verifica locația automobilului și pot accesa rapoarte și notificări privind diagnosticul acestuia. De asemenea, tot în funcție de model și nivelul de echipare, utilizatorii pot avea posibilitatea de a activa sistemul de climatizare, pentru a încălzi sau răci habitaclul înaintea unei călătorii.
 
În cazul automobilelor electrice Kia, aplicația permite utilizatorilor să verifice de la distanță starea de încărcare a bateriei, să oprească sau să reia încărcarea printr-o singură atingere a ecranului – permițându-le astfel să beneficieze de preț mai scăzut al tarifelor la energia electrică dacă încarcă bateria acasă. Aplicația permite de asemenea utilizatorilor să verifice locația automobilului și să acceseze rapoartele și notificările de diagnostic oferite de acesta.
 
Tehnologia UVO a fost dezvoltată pentru a fi în concordanță cu ultimele reglementări din Uniunea Europeană în ceea ce privește protecția datelor personale (GDPR), asigurând astfel cel mai înalt nivel al protecției și confidențialității datelor.
 
Previous post

E oficial: SsangYong a intrat în faliment!

Next post

Un nou logo și ambiții mai mari pentru Kia

No Comment

Leave a reply