Home»Noutati»Auto»INSTER – SUV-ul electric de clasa mica, de la Hyundai

INSTER – SUV-ul electric de clasa mica, de la Hyundai

0
Shares
Pinterest Google+

Hyundai Motor Company a prezentat astazi, in cadrul Salonului International de Mobilitate de la Busan, noul EV subcompact de clasa A. Noul model, denumit INSTER, dispune de un design futurist, interior spatios si ofera o autonomie de referinta in segment (pana la 355 km).

 

Design distinctiv

INSTER reflecta evolutia fata de modelul CASPER (alimentat cu benzina), lansat in anul 2021, pentru piata din Coreea. Noul autovehicul ofera manevrabilitate, functionalitate si flexibilitate imbunatatite, datorita interiorului spatios si volumului extins al portbagajului.

 

 

Autovehiculul se distinge prin designul robust dar in acelasi timp robust, prin barele de protectie puternic conturate, dar si prin semnatura luminoasa cu detalii specifice temei Parametric Pixels. In functie de varianta de echipare, INSTER este disponibil cu jante din otel de 15 inchi/ din aliaj de 15/ 17 inchi, dar si cu faruri cu LED sau plafon in doua tonuri (optional).

 

Habitaclu spatios

Desi dispune de dimensiuni compacte, interiorul modelului este unul spatios. Toate scaunele pot fi rabatate – inclusiv cel al conducatorului auto – pentru mai multa flexibilitate. De asemenea, clientii pot beneficia de o configuratie optionala pentru scaunele frontale, precum si de scaune fata si volan incalzite. Bancheta din spate poate fi rabatata in raport 50:50.

INSTER dispune de un instrumentar digital de 10,25 inchi, respectiv de un ecran central de 10,25 inchi. Sistemul de navigatie si suportulpentru incarcare wireless sunt integrate in consola centrala, proiectata pentru a amplifica senzatia de spatialitate. Tema Parametric Pixels este prezenta si in habitaclu, grafica volanului accentuand aspectul high-tech.

 

 

Atat la interior, cat si la exterior sunt utilizate materiale sustenabile (anvelope si plastic reciclate; stofa din bio-polipropilena, extrasa din trestie de zahar).

Incarcare rapida si autonomie de referinta in segment

In versiunea standard, modelul este disponibil cu baterie de 42 kWh, iar optional, cu baterie de 49 kWh. Ambele variante sunt echipate cu un singur motor, care dezvolta 71,1 kW (97 CP) in varianta standard, respectiv 84,5 kW (115 CP) pentru versiunea cu baterie de 49 kWh (ambele versiuni dezvolta cuplu de 147 Nm).

 

 

Cu o autonomie depana la 355 km (WLTP; versiunea cu baterie de 49 kWh, INSTER redefineste posibilitatile de utilizare a unui autovehicul electric urban, oferind flexibilitate impresionanta, cu un consum de energie estimat de pana la 15,3 kWh/100 km (WLTP).

 

Bateria poate fi incarcata de la 10 la 80% in aproximativ 30 de min (statie de incarcare DC – 120 kW). Totodata, in echiparea standard este disponibil un incarcator la bord de 11 kW, respectiv un sistem de incalzire a bateriei si o pompa de caldura de inalta eficienta.Functia V2L  permite alimentarea dispozitivelorprecum biciclete electrice, scutere si echipamente de camping (110 V/220 V), respectiv incarcarea bidirectionala fara utilizarea unor echipamente suplimentare.

 

Tehnologii avansate

INSTER ofera o gama variata de functii avansate pentru siguranta, asistentasi confortul conducatorului auto: sistem de iluminare ambientala cu 64 de culori, instrumentar digital, plafon panoramic, Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC), dar si un pachet cuprinzator de tehnologii pentru siguranta. Printre acestea se numara: Surround View Monitor (SVM); Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R); Blind-spot View Monitor (BVM); Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5); Lane Keeping Assist (LKA); Lane Following Assist (LFA); Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA); Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA); Safety Exit Warning (SEW); Smart Cruise Control (SCC) w/ Stop & Go; Highway Driving Assist1.5 (HDA 1.5); Intelligent Speed Limit Assist (ISLA); Driver Attention Warning (DAW); High Beam Assist (HBA); Leading Vehicle Departure Alert (LVDA); Rear Occupant Alert (ROA).

 

 

Lansarea globala

INSTER va fi lansat in aceasta vara in Coreea, iar ulterior in Europa, Orientul Mijlociu si Asia Pacific. Totodata, in viitor, urmeaza a fi lansata si versiunea INSTER CROSS, caracterizata printr-un design mai robust, pentru experiente cat mai aproape de natura. Mai multe detalii vor fi prezentate ulterior.

Previous post

Nu face asta dacă nu vrei să te dai de gol la poker

Next post

Castrol lansează primul ulei de motor 0W-20, aprobat simultan de BMW, Mercedes-Benz și VW

No Comment

Leave a reply