Home»Noutati»Infiniti QX50 va debuta în 2018 cu primul motor cu compresie variabilă

Infiniti QX50 va debuta în 2018 cu primul motor cu compresie variabilă

0
Shares
Pinterest Google+

Inifiniti QX50, cel mai avansat model al mărcii nipone, va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles în varianta de serie.

Cea de-a doua generație a modelului QX50, înlocuitorul lui EX, este un crossover premium de clasă compactă care este construit pe o platformă care are tracțiune față la bază. Noul model va debuta comercial în 2018, dar nu va ajunge și în România din lipsa unui importator oficial al acestei mărci. Prezența Infiniti în România a fost scurtă, dar sperăm că acest producător va reveni și la noi prin importatorul care se ocupă și de marca sa de origine, Nissan.

Până la clarificarea situației Infiniti în România, știm că noul QX50 vine cu primul motor de serie cu sistem de compresie variabilă. Motorizarea se numește VC-Turbo și primele două litere vin de la variable compression.

Vorbim despre un motor de 2.0 litri care dezvoltă 268 CP și 380 Nm. Unitatea se mândrește cu un nivel de putere comparabil cu cel al unui V6 de cilindree superioară, dar cu un consum de carburant specific unui propulsor de 2.0 litri sau mai mic. Secretul său este capacitatea de a-și reduce și mări raportul de compresie între anumite plaje atunci când nu este necesară toată puterea din dotare, respectiv atunci când accelerația este apăsată la podea.

În raport cu un V6 echivalent ca putere din aceeași gamă, Infiniti promite o creștere a eficienței de 35%, ceea ce nu este deloc de neglijat. Singura transmisie oferită momentan este o cutie CVT, cel mai probabil o unitate X-Tronic de la Nissan, care a fost configurată pentru a profita la maximum de noul motor dezvoltat de Nissan pentru Infiniti.

În viitor, ne putem aștepta ca această tehnologie să ajungă și pe modelele Nissan, iar frații de alianță de la Renault ar putea să se bucure și ei de acest sistem dacă motorizările vor fi compatibile cu alte platforme și investiția adaptării va fi justificată de previziunile de vânzări.

Previous post

Lamborghini Urus își prezintă toate modurile de condus

Next post

Citroen vinde 65 de mașini clasice din colecția proprie

No Comment

Leave a reply