Home»Noutati»INEOS a prezentat Fusilier: un 4×4 old-school cu propulsie electrică

INEOS a prezentat Fusilier: un 4×4 old-school cu propulsie electrică

0
Shares
Pinterest Google+

INEOS Automotive a prezentat oficial cea mai recentă adăugire la gama sa – INEOS Fusilier. Ceva mai mic și vizibil mai aerodinamic decât predecesorul său, INEOS Grenadier, Fusilier promite performanțe de top atât on-road, cât și off-road. Dezvoltat în colaborare cu Magna, acest 4×4 este își propune să aibă un impact semnificativ pe piața auto.ț

Propulsie electrică, dar nu numai

Fusilier dispune de o platforma dedicată tip skateboard și se va situa ca autonomie electriă în jurul a 400 km WLTP. Pe lângă versiunea complet electrică, Ineor va oferi pe piață și una care integrează un range-extender pe benzină. Propulsia complet electrică asigură zero emisii pentru consumatorii preocupați de mediul înconjurător, în timp ce varianta electrică cu range extender combină un mic motor pe benzină cu un generator, oferind o alternativă pentru cei îngrijorați de autonomie sau pentru cei care abordează zone sau regiuni fără puncte de încărcare.

Sir Jim Ratcliffe, Președintele INEOS, și-a exprimat entuziasmul față de noul model, afirmând: “Fusilier este un vehicul cu un aspect deosebit, iar cele două opțiuni de propulsie aduc o reducere a emisiilor de carbon în lumea reală, fără a compromite capacitățile off-road sau performanțele on-road.”

Dezvoltarea lui INEOS Fusilier este rezultatul unui parteneriat strategic cu Magna, un furnizor auto de top. Magna, cunoscut pentru expertiza sa în motoarele cu ardere internă convenționale (ICE), vehicule hibride și electrice, a colaborat anterior cu INEOS la modele precum Grenadier și pick-up-ul Quartermaster.

Pe lângă INEOS Fusilier, compania a mai explorat zona mobilității fără emisii cu Grenadier Hydrogen Fuel Cell Technology Demonstrator, model prezentat la Goodwood Festival of Speed în iulie 2023. Acesta a rămas deocmandată doar în stadiu de proiect ce poate fi trecut rapid în producția de serie, dar deocamdată este așteptată dezvoltarea rețelelor de alimentare cu acest combustibil.

Fusilier va fi cel mai probabil lansat pe piață în 2026 sau 2027, aceste infomații fiind așteptate să fie dezvăluite în toamna anului 2024.

Clip de prezentare Fusilier:

Previous post

Dacia aduce la Salonul Auto de la Geneva trei premiere mondiale

Next post

Noua Toyota C-HR, lansata oficial in Romania

No Comment

Leave a reply