Home»Noutati»Hyundai și Kia vor pune panouri solare pe mașini

Hyundai și Kia vor pune panouri solare pe mașini

0
Shares
Pinterest Google+

Kia și Hyundai au prezentat împreună o nouă tehnologie pe care intenționează să o folosească pe mai multe modele din gamele lor.

Vorbim despre panouri solare montate pe plafon și pe capotă, menite să reducă sarcina alternatorului. Acestea nu vor fi folosite doar pe vehiculele ecologice din gamă, deci le vom vedea și pe automobilele cu propulsie clasică, fără asistență electrică.

Noile panouri solare de la Kia și Hyundai sunt realizate din silicon și pot lua forma unui plafon panoramic sau a unei trape din sticlă, însă prototipurile pentru capote nu au fost încă expuse. Practic, ai putea să te bucuri atât de un plafon panoramic, cât și de panouri solare care să-ți încarce baterie câtă vreme mașina ta stă la soare.

În cazul vehiculelor electrice, panourile vor încărca acumulatorul pentru propulsie, dar și pe cel convențional, utilizat pentru accesorii. Pentru hibride și vehiculele cu propulsie convențională, acestea vor reduce sarcina la care este supus alternatorul. Cei de la Hyundai și Kia aveau deja o tehnologie care decupla alternatorul periodic pentru a reduce consumul de carburant.

Pentru moment, cei de la Hyundai-Kia nu au specificat ce modele vor folosi noile tehnologii, însă știm că acestea vor debuta în producție începând cu anul 2019.

Previous post

Bollinger B2: Un pick-up electric cu 527 CP

Next post

Dacia Duster este pe locul trei la vânzări în Europa

No Comment

Leave a reply