Home»Noutati»Hyundai Santa Fe pornit cu amprenta: o inovație a coreenilor

Hyundai Santa Fe pornit cu amprenta: o inovație a coreenilor

0
Shares
Pinterest Google+

Ai visat vreodată să ai un automobil descuiat și pornit cu amprenta? Ei bine, viitorul și visul te-au ajuns din urmă.

Cei de la Hyundai au prezentat un Santa Fe care poate fi descuiat și pornit cu amprenta proprietarului înregistrat. Nu mai este necesară o cheie pentru utilizarea vehiculului, ceea ce este o veste excelentă pentru cei comozi. Cel mai probabil, acest sistem va ajunge ulterior și pe alte piețe odată ce producătorul din Coreea de Sud se va convinge de fiabilitatea și siguranța sistemului de pornire cu amprenta.

Dacă ne gândim bine, este probabil să ai deja în buzunar un smartphone pe care îl poți debloca cu amprenta, deci nu ar fi o diferență majoră să ajungi să ai un automobil care poate fi pornit cu amprenta, nu? Începând cu primul sfert al acestui an, Hyundai va oferi opțional în gama Santa Fe sistemul de acces și pornire cu amprenta.

China este prima țară care va primi această opțiune excentrică, dar vor fi și alte țări pe lista producătorului asiatic. Nu este clar dacă va ajunge și România prea curând pe acea listă, dar vestea bună este că nu există nicio barieră care să împiedice introducerea acestui sistem și la noi, odată ce va fi disponibil pe mai multe piețe din Europa.

În cazul în care vă întrebați, nu, nu există riscul falsificării amprentelor. Datele celor de la Hyundai afirmă că sistemul care îi permite unui autovehicul să fie pornit cu amprenta este de cinci ori mai sigur decât o cheie folosită în prezent.

Există o șansă la 50.000 de încercări de a ”confunda” o amprentă, însă senzorii implementați de Hyundai analizează și alți parametri fizici odată cu forma propriu-zisă a amprentei, cum ar fi conductivitatea eletctrică a pielii, specifică fiecărui individ.

Întrebarea pe care o punem noi este cât de mult ai fi dispus să plătești ca să poți să îți descui mașina doar cu amprenta și să o și pornești doar cu o apăsare de deget. La propriu și la figurat, pentru că există deja pornire de la apăsarea unui buton în gama Hyundai Santa Fe. 

Previous post

Mercedes-Benz Clasa G primește un diesel

Next post

Dacia Duster 4x4 va fi disponibil și cu transmisie automată

No Comment

Leave a reply