Home»Noutati»Hyundai Kona electric primește îmbunătățiri

Hyundai Kona electric primește îmbunătățiri

0
Shares
Pinterest Google+

Hyundai Kona electric primește o serie de îmbunătățiri la doar câteva luni de la debut.

Modelul coreean va primi un ecran multimedia cu diagonala de 10.25 inchi pentru modelele livrate începând cu sfârșitul anului 2019. Acesta este o dotare opțională care nu era disponibilă până acum pe Kona Electric.

Mai mult decât atât, cei care cumpără un Kona Electric vor putea opta și pentru încălzirea scaunelor din spate, tot ca dotare opțională. Aceasta din urmă poate fi utilă în sezonul rece și chiar și în primăvară și toamnă, când dorești să asiguri și confortul pasagerilor din spate fără a precondiționa instalația de climatizare.

Odată cu această actualizare a fost introdusă și funcția de preîncălzire în aplicația Blue Link, precum și alte funcționalități precum deschiderea portierelor de la distanță.

Pe lângă plusul de confort, acest sistem are potențialul de a asigura o autonomie mai bună în condiții meteo insuficient de aprige pentru a necesita încălzirea interiorului, dar fără a avea pasageri care tremură.

Trebuie să notăm faptul că mașinile electrice au capacitatea de a încălzi interiorul semnificativ mai rapid decât cele convenționale deoarece folosesc pompe de căldură, nu lichid de răcire de la instalația care vine în dotarea unui motor convențional. Din acest motiv, încălzirea este mai rapidă și mai eficientă, dar tot își face efectul simțit asupra autonomiei.

În multe situații, o persoană îmbrăcată adecvat sezonului ar putea să folosească la minimum instalația de ventilație și climatizare și un set de scaune încălzite pentru a obține o rulare confortabilă, în special pe distanțe scurte, unde contează și mai mult timpul de încălzire al acestora.

Sigur, mașinile electrice au avantajul unui sistem de precondiționare programabil, ceea ce le oferă încă un avantaj în fața celor clasice fără sistem de încălzire staționară sau de pornire a motorului de la distanță. În plus, acesta poate funcționa fără riscuri într-un garaj, spre deosebire de sistemele care implică arderea de carburant și prezintă riscul de asfixiere.

O altă îmbunătățire adusă lui Hyundai Kona Electric este introducerea unui cablu de 11 kW în dotare, care aduce scurtarea timpului de încărcare la o priză de curent alternativ. Actualul sistem necesită 31 de ore pentru o încărcare completă de la o priză standard, însă este recomandată utilizarea unei prize specifice, de tip curent direct, pentru rezultate mai rapide.

De exemplu, la o priză de curent continuu, o Hyundai Kona Electric poate obține o încărcare de până la 80% de la zero în doar 50 de minute dacă este folosită o priză de maximum 100 kWh.

Previous post

Mercedes-Benz GLB este deja testat pe Nurburgring

Next post

Dacia Duster conduce producția uzinei după patru luni

No Comment

Leave a reply