Home»Noutati»Hyundai testează ecranele tactile pentru volan

Hyundai testează ecranele tactile pentru volan

0
Shares
Pinterest Google+

Hyundai testează o nouă tehnologie: ecrane tactile montate pe volan.

Ideea din spatele acestora este eliminarea butoanelor convenționale în favoarea unei perechi de ecrane. Avantajul tehnologiei ar fi personalizarea respectivelor comenzi. Astfel, dacă nu îți place cum sunt poziționate butoanele pentru reglarea volumului, pentru schimbarea melodiei sau pentru activarea tempomatului și reglajul acestuia, acest sistem ar putea fi pentru tine.

Însă, dezavantajul unui asemenea sistem este tocmai faptul că nu vei mai avea un buton a cărui poziție să o memorezi și să îl poți apăsa fără să fii nevoit să îl cauți și cu privirea, nu doar cu degetul. Această problemă este discutată în prezent și în cazul sistemelor multimedia auto din ce în ce mai complexe, care ajung să ”fure” privirea șoferului de la drum.

Sigur, după o oarecare perioadă de adaptare și cu un sistem inteligent de comenzi vocale, poți să eviți neplăcerile. Mai există și varianta pregătirii în avans a călătoriei, cu tot ce implică reglajele unității multimedia. Altfel spus, se poate și să nu îți distragă atenția o unitate multimedia, mai ales dacă știi ce funcții are fiecare buton și înveți cum ajungi dintr-un meniu în altul până să pui mașina în mișcare.

Hyundai nu a specificat dacă și când va introduce acest sistem în producția de serie. Pentru moment, este doar un prototip care cercetează diferite posibilități în domeniu, fără planuri precise de introducere în fabricația de serie.

Previous post

Ford Puma devine al cincilea SUV din gama americanilor

Next post

A șasea victorie a lui Peterhansel în Abu Dhabi

No Comment

Leave a reply