Home»Noutati»Auto»Hyundai a dezvăluit noul Santa Fe

Hyundai a dezvăluit noul Santa Fe

0
Shares
Pinterest Google+

Santa Fe este SUV-ul celor de la Hyundai care a ajuns la cea de-a 20-a aniversare, modelul fiind apreciat de-a lungul timpului pentru confort, performanțe și pentru multitudinea dotarilor disponibile în versiunea standard. Pe lângă cele doua opțiuni de propulsie – hybrid și plug-in hybrid – introduse în premieră, cea mai recentă versiune prezintă un design distinctiv si impunator, precum si noi tehnologii de siguranta. Santa Fe este primul model Hyundai disponibil pe piața din Europa construit având la bază cea de-a treia generație a platformei producătorului, mai sigură și mai performantă.

Design

Partea frontală se remarcă prin designul de tip 3D al grilei completat de luminile de zi în forma literei „T”. Lateralele dispun de orificii aerodinamice orientate vertical, funcționale. 

 

Noul Santa Fe este disponibil cu pachetul „Luxury”, care include: jante de 20 de inchi cu design specific, bare de spoilere coborâte și ornamente laterale în culoarea caroseriei.

Interior actualizat

Consola centrală a fost reproiectată și dispune acum de un ecran de 10,25 inchi, completat de noul instrumentar de bord de 12,3 inchi. Santa Fe include pentru prima dată selectorul Terrain Mode, amplasat pe consola centrală, care permite o comutare rapidă între modurile de condus. Toate comenzile sunt poziționate central, pentru o utilizare intuitivă si ergonomică.

Propulsoare electrificate

Santa Fe este primul Hyundai disponibil pe piața din Europa care folosește noul sistem de propulsie „Smartstream”, în versiunile hybrid și plug-in hybrid. În acest moment nu au fost publicate și performanțele acestora, însă ele vor fi prezentate în perioada următoare.

O noua platformă pentru mai multă performanță și siguranță

Datorită sistemului care controlează fluxul de aer, noua platformă îmbunătățeste ventilația în compartimentul motor și aduce stabilitate pentru partea inferioară a autovehiculului. Aerodinamica a fost și ea îmbunătățită, concomitent cu coborârea centrului de greutate prin relocarea componentelore grele.

Au fost realizate îmbunătățiri și pentru performanțele NVH (zgomot, vibrație și duritate), datorită sistemelor consolidate de absorbție a sunetului în zonele sensibile la vibrații.

Noua platformă aduce și mai multă siguranță în cazul coliziunilor. Prin utilizarea unei structuri complexe și a folosirii unui oțel de înaltă rezistență, platforma va oferi o protecție mai bună ocupanților și daune mai reduse în cazul unui impact.

Previous post

Dac 8.120 HAE, camionul cunoscut drept "Unimog-ul românesc"

Next post

Rida Buran, un vehicul rusesc pentru situații dificile

No Comment

Leave a reply