Home»Noutati»Hummer a murit, Humvee primește o actualizare

Hummer a murit, Humvee primește o actualizare

0
Shares
Pinterest Google+

Hummer H1 nu se mai fabrică de multă vreme, iar varianta sa militară nu mai este mijlocul de transport al trupelor americane.

Însă, cei de la AM General, creatorii primului HMMWV, botezat ulterior Humvee, au prezentat noua generație a acestui vehicul. El a venit la o expoziție dedicată echipamentului militar, derulată la Paris și este o actualizare semnificativă a modelului lansat inițial în 1984.

Motorizarea rămâne un V8 turbodiesel de 6.5 litri, dar acum dezvoltă 250 CP și 624 Nm. Transmisia automată din dotare are acum șase trepte, nu trei cum avea prima generație, respectiv patru, cum au primit versiunile ulterioare. Suspensia a fost și ea actualizată, sarcina utilă maximă urcând la 7.100 kilograme, iar vehiculul are o masă care se află la o treime din sarcina maximă.

Sistemul de reglare a presiunii în anvelope are acum două compresoare, pentru un răspuns mai rapid pe ambele punți, iar cursa supensiei a crescut. Humvee-ul nou are și o gardă la sol mai mare și unghiuri de atac și de degajare mărite.

Pe partea de blindaj, noul model poate rezista la armament mai puternic, iar toate elementele de blindaj pot fi montate și pe vechile modele. Această idee este utilă pentru forțele armate care au deja o flotă de la AM General și doresc o actualizare fără a schimba mii de vehicule care încă funcționează în parametri.

Previous post

Jaguar are cea mai rapidă barcă electrică din lume

Next post

Tuning în stil american: Ram 1500 primește modificări pentru off-road

1 Comment

  1. […] militare franțuzești contemporane. Tehnic, toate erau totuși la zeci de ani în urma lui Humvee, ce fusese lansat deja prin […]

Leave a reply