Home»Noutati»Auto»Hennessey a scos pe piață Supertruck-ul VelociRaptoR 6X6 cu 700 CP

Hennessey a scos pe piață Supertruck-ul VelociRaptoR 6X6 cu 700 CP

0
Shares
Pinterest Google+

Hennessey, producătorul de hypercar-uri cu sediul în Texas și creator de vehicule de înaltă performanță , anunță începerea producției în serie pentru supertruck-ul său „VelociRaptoR 6X6”, un Ford F-150 Raptor R transformat într-un 6X6 spectaculos.

VelociRaptoR 6X6, care utilizează ca bază a treia generație a modelului Ford F-150 Raptor R, se mândrește cu un șasiu extins și o a doua punte spate complet funcțională, cue oferă tracțiune îmbunătățită cu peste 50%. Suspensia dispune de amortizoare Live Valve Fox, cea mai avansată suspensie off-road disponibilă pe un vehicul de producție. Un lift de trei inci înălță caroseria pentru a primi roțile personalizate Hennessey de 20 de inci, echipate cu anvelope off-road de 37 de inci. În cele din urmă, o platformă de încărcare extinsă de 2,4 metri înlocuiește platforma standard de 1,67 metri – capacitatea de transport fiind îmbunătățită astfel cu peste 45%.

La aceste upgrade-uri tehnice se adaugă noi bare față și spate, lumini off-road LED și, bineînțeles, badge-urile VelociRaptoR Hennessey. Rezultatul este o mașină monstruoasă lungă de 8.2 m, cu o înălțime de aproximativ 2,13 m și o lățime de aproximativ 2 m, având o greutate proprie de 3 tone.

Motorul este un puternic V8 de 5,2 litri supraalimentat, provenit de la vehiculul de serie Ford Raptor R. Acesta produce 700 de cai putere la 6.650 de rotații pe minut și un cuplu de 865 Nm la 4.250 de rotații pe minut, având așadar resurse suficiente pentru a propulsa mastodontul cu multă ușurință atât pe asfalt, cât și în teren.

Transformarea acestor pick-up-uri în în faza de 6×6 este deja o tradiție pentru inginerii de la Hennessey. Compania este cel mai mare producător de camioane Ford F-150 Raptor modificate din lume. A construit mii de camionete VelociRaptor de performanță pentru clienții din întreaga lume, iar actualul său 6X6 rămâne una dintre cele mai uimitoare creații.

Hennessey a creat o serie de camionete exclusiviste și competente cu tracțiune 6X6, inclusiv RAM MAMMOTH 6X6 TRX și Chevrolet GOLIATH 6X6 Silverado. Pentru clienții în căutare de o camionetă mai practică, Hennessey oferă, de asemenea, o gamă de upgrade-uri de performanță și off-road pentru modelul obișnuit Ford Raptor 4X4. Hennessey a fost lider și referință în industrie pentru upgrade-urile Ford Raptor încă de la introducerea modelului în 2009.

Clienții au opțiunea de a achiziționa un nou Ford Raptor R și de a-l trimite direct la Hennessey pentru conversie sau de a cumpăra vehiculul gata de utilizare direct de la tunerul Texan. Hennessey se mândrește cu calitatea vehiculelor sale și cu execuția fără reproș. Prin urmare, VelociRaptoR 6X6 beneficiază de o garanție de 3 ani sau 36.000 de mile (aproximativ 60.000 km). Disponibil și pentru livrare internațională, noul VelociRaptoR 6X6 Hennessey poate fi comandat acum prin intermediul dealerilor autorizați Ford sau direct la Hennessey, pe HennesseyPerformance.com.

Previous post

Seth Quintero se alătură echipei TOYOTA GAZOO Racing pentru Raliul Dakar 2024

Next post

Hyundai Tucson primeste o restilizare pentru 2024

No Comment

Leave a reply