PMR - Topcom TwinTalker 9100

Benzi de radioamatori si PMR.
Astral

PMR - Topcom TwinTalker 9100

Post by Astral »

Modelul de PMR pe care il folosesc este Topcom TwinTalker 9100 cu urmatoarele caracteristici :

Canale: 8
Coduri personale: 38
VOX control: da
Blocare tastatura: da
Stop Watch: da
Headset: da
Baterii / Acumulatori: 3 x AAA
Numar statii: 2
Raza de acoperire: 9 km

Am ales asa ceva pt ca :
-au microfoane individuale si poti tine in buzunar statia si prins de jacheta doar microfonul
-au incarcatoare auto individuale si daca o statie o imprumuti unui coleg de drum, nu e nici o problema daca se descarca una din statii
-setul vine ambalat intr-o cutie tip servieta din plastic rigid ceea ce face ca depozitarea sa nu puna problema ratacirii diferitelor accesorii si nici a deteriorarii lor.

Din punct de vedere al razei maxime de actiune n-am avut ocazia sa le testez ......

Image

Image

Image

Image
Admin
Site Admin

Re: PMR - Topcom TwinTalker 9100

Post by Admin »

TopCom sunt printre cele mai reusite pmr-uri, pacat ca nu se prea mai gasesc. Raza de actiune... ai sa ramai surprins in camp deschis ce le poate pielea, se duc cam la 10km. Partea buna, asa cum spuneai si tu, este ca setul vine complet cu tot ce trebuie, mai ales ca incarcatoarele casa/auto sunt individuale si nu un singur incarcator pentru ambele statii, asa cum au majoritatea modelelor de pe piata. Bat bine si din masina/zone ecranate, acolo unde portabilele CB sunt zero.
stane
Forum moderator

Post by stane »

Firma topo pentru care lucrez a avut buna inspiratie sa cumpere 2 seturi pa cand se gaseau in Metro cu 2 milioane. Sunt foarte bune si le folosim intens la camp.
Am renuntat la acumulatori.Bateriile alcaline tin mult mai mult(4 nu 3) mai ales daca pe timpul noptii scoti una pentru ca displayul cu ceas consuma.
Distanta maxima incercata-7km pe drept.
Mai cautati pe Okazii.ro
H2H

Post by H2H »

Vad ca astia-l au pe stoc la 439 RON http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=930309 e ok firma, am cumparat de la ei si sunt seriosi. Cel putin cu mine asa au fost.
Astral

Post by Astral »

Da, e o firma din Oradea....am comandat pt un prieten de-al meu, in decembrie, doua seturi si intr-adevar sunt ok.
l_stoian79

Post by l_stoian79 »

am avut un set care-l foloseam in concedii ptr comunicatii intre masini... au fost OK ptr cat au costat ;)
in sensul ca din masina in masina maxim 2km am vorbit "inteligibil" (e drept ca masina e cu folie pe geamuri, deci ecranata mai bine ) .

acuma folosesc Wouxun KG-UVD1P: http://www.wouxun.com/Two-Way-Radio/KG-UVD1P.htm
4W putere (da stiu, imi trebuie licenta de radio amator :oops: ) ...alta mancare de peste....

dezavantajul la pocnitoarea asta e ca pretul ptr una e mai mare decat setul de 2 TopCom-uri... avantaj: putere, canale garla, pot sa ascult si pe "baietii cu ochi albastri", pot sa vorbesc/ascult Salvamontul/Salvare/SMURD/Pompieri....cam tot ce misca in VHF/UHF ....bineinteles ca risc amenzi/bulau daca vorbesti pe unde nu esti autorizat...in PMR poti emite fara probleme, chiar daca nu ai licenta de radio amator, atata timp cat nu te apuci sa povestesti telenovele... daca vreti chestii "off-road", adica 1m water resistant, shock resistant, lanterna shi alte briz briz-uri de astea, uitati-va in ograda la Yaesu (seriile VX) dar sa fiti cu buzunarul bine burdusit....
Cercetatorii au demonstrat ca, daca iti e frica de paianjeni, cresc
sansele sa vezi cat mai multi in dormitorul tau.
Mie imi e frica de blondele cu tzate mari… :-)
Razvan4x4

Post by Razvan4x4 »

Intrebare: ai reusit sa imperechezi jucaria chinezeasca cu topcomurile? Adica se poate seta sa fie full compatibila cu PMR?
Casa Iacob nu e acasa
l_stoian79

Post by l_stoian79 »

suzuker wrote:Intrebare: ai reusit sa imperechezi jucaria chinezeasca cu topcomurile? Adica se poate seta sa fie full compatibila cu PMR?
sincer nu mai am Topcom-urile, dar nu vad de ce nu ar merge
TopCom-urile folosesc cele 8 canale PMR (frecventele standard ptr PMR si care sunt libere de folosit fara licenta de radioamator in limita a 0,5W putere). Chinezareala stie toate frecventele PMR plus inca multe altele (selectabile si programabile). O sa incerc in weekend sa vad daca ma inteleg cu ceva PMR de asta gen TopCom, tre sa cer la vre-un coleg.
l_stoian79

Post by l_stoian79 »

l_stoian79 wrote:..... O sa incerc in weekend sa vad daca ma inteleg cu ceva PMR de asta gen TopCom, tre sa cer la vre-un coleg.
ma rog, dupa mai multe weekend-uri, am reusit sa le testez...deci comunica fara probleme cu orice PMR de asta uzual ce se gaseste in comert. Am incercat cu ceva PMR Midlang G9 parca sau ceva de genul, si inca un PMR no-name rau de tot...
cristeaandm

Post by cristeaandm »

Eu am gasit si aici:

http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=930309

S-auzim de bine
Post Reply