Asta este farul donator

Am procurat un kit de xenon cu lupe

Asa arata o lupa xenon

Ca sa bagi lupa in far trebuie sa-l “coci” putin in cuptor la 180 de grade timp de 10 min. In felul asta adesivul cu care este lipit geamul devine moale iar plasticul nu este afectat

Dupa 10 min scoatem farul din cuptor si usor dezlipim geamul de pe corpul farului

Daca alegi correct dimensiunea lupei nu ai decat sa o montezi in soclu H4 al halogenului si gata, eu am fost hapsan si l-am luat pe cel mai mare – care evident ca nu a incaput.

Din acest motiv am inceput sa improvizez – pentru inceput se scot toate matele din far

Dupa care am facut in lupa 3 gauri

Si le-am filetat

Dupa care le-am prins cu 3 suruburi de far, ulterior am reglat farul din aceste 3 suruburi

Asa arata lupa pe interior

Se conecteaza toate matele si adaptoarele din kit

Si in acest moment m-a mancat in locul stiut sa mai improvizez – aveam prin garaj o bucata de banda cu led-uri car am zis eu sa le bag in far ca deh e tot desfacut

Cam asa

Dupa care am isolat fiecare led si am dat cu spray negru sa nu sa se vada banda

Dupa ce s-a uscat am scos protectiile si cam asa a iesit

Incercam la 12v

Lipim geamul la loc – in kit exista si un tub cu adeziv speciaL

Lupa are si angel eyes

Si asa arat cu banda cu tot

Asta ar fi cam tot urmeaza implantarea pe masina – cum sa demonteaza farurile vechi nu are sens sa scriu

Le fixam pe cele noi, se conecteaza cu adaptor din kit la instalatia masinii, angel eyes le punem in parallel cu gabaritele, iar banda led am conectat-o la proiectoare (momentan sunt date jos de pe masina)
Cam asa

Cu luminile aprinse

Si ziua

Si acum probele
Faza lunga

Si scurta – se vede cum este delimitate zona de pe contrasens

Pe zid pentru reglarea corecta
Faza lunga

Si scurta

Multumesc pentru timpul pierdut , n ace sa faca omul iarna cand se pliciseste nu pot sa iau exemplu cainelui si sa …