Apa curenta la o remorca off-road

Prepararea hranei, alimentatie, tehnici si echipamente.

Moderator: Adi

Post Reply
cristeaandm

Apa curenta la o remorca off-road

Post by cristeaandm »

Salut m-ar interesa solutii sau echpamente folosite pentru a avea apa potabila dintr-un recipient de apa ca la robinetul de acasa. Intentionez sa folosesc sistemul la o remorca off-road, ca un fel de chiuveta de campanie.

S-auzim de bine
Astral

Re: Apa curenta la o remorca off-road

Post by Astral »

Pentru asa ceva se foloseste o pompa la 12V, de diferite debite, ceva in genul asta :
http://www.e-camp.ro/product.php?id_product=433
cristeaandm

Post by cristeaandm »

Multumesc frumos, foarte interesant siteul

S-auzim de bine
b.b

Post by b.b »

Salutare! Eu am luat anul trecut un dus din asta portabil alimentat de la bricheta masinii de la Gepeto. Era in jur de 85 de lei. Si-a facut treaba foarte bine iar cu un bidon din plastic de 20 l faceau lejer dus 4-5 persoane. Inconvenientul era ca nu incalzea si apa:):):) da'daca tot faceam cate un gratar sau ceva la ceaun aproape in fiecare zi mai bagam si vreo 5-10 l de apa la incalzit si era de ajuns. De asemenea am folosit un cort de dush de la Decathlon. A fost perfect:):):)
Attachments
IMAG0105.jpg
IMAG0105.jpg (185.32 KiB) Viewed 4908 times
no comment

Post by no comment »

Sparg si eu gheata cu primul post ( proba de microfon ...) .
Ma gindesc la solutia unei canistre mari , un bidon de plastic ( care poate fi si de 30 l , dar mai mare ... sau doua , conectate ... numai sa nu fie prea grele si alte alea de manevrat in cazul in care nu se pot umple comod si repozitiona etc... ) si care sa stea bine-merci pe podea in spatele soferului , dar apa sa fie pompata de aer , introdus pe la o valva montata in dop . Debitul ramine aproape constant dupa ce se trece de un sfert consumat ( moment in care mai trebuie o presurizare - care nu e nevoie sa fie prea mare - o,2 sau pe acolo e OK , nu are nimeni nevoie de 100 atm la ajutaj , ci de economie . Problema e ca destul de repede apa proaspata netratata se degradeaza , fapt care impune tratarea ei . Dintre mai multe variante posibile , eu as merge pe cele simple - permanganat , cloruri ...

O problema majora e volumul ( cum nu discutam de rezervoare dedicate , volumul necesar e impartit in mai multe corpuri de stocare puse peste tot unde e posibil - in cazul in care nu se adopta un rezervor permanent instalat - desi discutia e la o remorca si eu scriu ca unul cu masina ) si greutatea ( 80-100 L se consuma repejor in trei zile , de trei persoane . Mie imi place cel mai mult in golul alpin , as sta mai mult de trei zile ) .
Astral

Post by Astral »

b.b wrote:Salutare! Eu am luat anul trecut un dus din asta portabil alimentat de la bricheta masinii de la Gepeto. Era in jur de 85 de lei. Si-a facut treaba foarte bine iar cu un bidon din plastic de 20 l faceau lejer dus 4-5 persoane. Inconvenientul era ca nu incalzea si apa:):):) da'daca tot faceam cate un gratar sau ceva la ceaun aproape in fiecare zi mai bagam si vreo 5-10 l de apa la incalzit si era de ajuns. De asemenea am folosit un cort de dush de la Decathlon. A fost perfect:):):)
Un dus identic mi-am cumparat si eu de la Motor-home, Otopeni.
Este foarte bun, dar avand un debit de 8l/min, cu butonul pe pozitia "Maxim", trebuie multa atentie la risipa de apa......Pe pozitia "Minim" pisa de parca sta.....Pe intermediar, cam insuficient debitul.....
Post Reply