RTT

Despre casa noastra pe roti.

Moderator: Adi

RZV
Macaragiu

Re: RTT

Post by RZV »

Tu Urse , ne mistocaresti....nu ca nu ar fi ok si acceptabil, dar sunt cazuri cand nu ai dreptate mereu.....

Sincer,stiu cam 2 locuri unde nu ar conta daca sunt sau nu-cu conditia sa fii sezat strategic in buza padurii,cu Dunarea si plaja de nisip in fata si sa adie putin vantul.....ai un spatiu de manevra de 15-30 m si soarele te bate de la ora 15 pana la apus . Da-i cam departe si cu mult praf ....
In 10 ani, am prins 2-3 ani fara tantari toata vara ,anul asta clar nu este un an din ala....

In plus, pentru o zona de ~ 30mp am solutie pt casa-curte si pot sa duc la purtator 2 l in pulverizator :lol: , cu randament destul de mare cel putin pentru o zi fara ploaie ...deci se poate,doar sa vrei. Mai exista Repel solutia pt zone tropicale, nu se apropie nimic verificat da trece direct prin ficat,cam ca o sticla de Jack nefiind asa prietenos cu pielea....
Mai bine macaragiu, decit bulangiu ........
White Wolf

Post by White Wolf »

Off topic, nu ma bag, ca nu-s din localitate!
On topic (doar cu privire la idei de "traheu"), as sugera o locatie pe care am "calcat-o" de curand si de care sunt foarte legat sufleteste datorita faptului ca am copilarit in zona. Este vorba de Cetate (jud Dolj); bunicii paterni erau de acolo.
Nu e vreun traseu cu pretentii offroad-istice, dar daca consideri ca-ti place peisajul, poti sa-ti carabanesti familionu' (asa cum am facut eu acum vreo saptamana) de la Cetate la Turnu Magurele calcand aproape numai pe drumuri de tara pline de tarana, paralel cu Dunarea.
Am considerat avantaj faptul ca am avut aproape Dunarea pentru a ne balaci din cand in cand si am avut locuri de campare berechet, am avut liniste (cu exceptia plajei de langa deja renumitul Port Cultural Cetate promovat excesiv in ultima vreme cu lautari si tot felu' de delicateturi de catre mesteru' Dinescu), am avut posibilitatea de aprovizionare la cativa km distanta si bafta de a nu avea prea multi tantari.
Echipa a fost formata in majoritatea timpului de 2 adulti si un prichindel de 6 ani. N-am avut RTT, da' ne-am descurcat de minune si fara.
Las cateva poze din care sa rezulte doar modul de distractie; banuiesc ca de LJ78-ul meu e lumea satula pana-n gat (arata la fel ca anul trecut din cauza de lipsa de "bujet" :lol: )
Attachments
20190719_123254.jpg
20190720_091458.jpg
20190720_091826.jpg
20190720_091855.jpg
20190720_092955.jpg
20190721_105147.jpg
20190721_105147.jpg (48.67 KiB) Viewed 4747 times
Last edited by White Wolf on 29 Jul 2019 23:48, edited 1 time in total.
TOYOTA & NISSAN
White Wolf

Post by White Wolf »

Ptr talica cred ca ar fi o idee sa mergi pe strasse pana acolo si sa cobori in aval cat ai placere ... Nu de alta, dar de dus si intor pe acelasi traseu, cred ca ar fi plictisitor tare ...
Attachments
20190720_093000.jpg
20190720_092958.jpg
20190720_100518.jpg
20190720_100857.jpg
20190720_120746.jpg
20190720_100905.jpg
20190720_213922.jpg
TOYOTA & NISSAN
RZV
Macaragiu

Post by RZV »

Dap, buna idee ,multumesc. PS: nu sunt tantari la Dunare?!?! :lol: :lol: :lol: :lol:
White Wolf

Post by White Wolf »

RZV wrote:Dap, buna idee ,multumesc. PS: nu sunt tantari la Dunare?!?! :lol: :lol: :lol: :lol:
Bre, sa nu exageram, eu nu am zis ca n-ar fi deloc, ci am avut bafta ca nu erau ca de obicei Adica desi nu ne-am uns cu nicio dracie, ne-am pricopsit doar cu muscaturi banale, pe care le-am fi luat si in alta parte. Nu atacau in roiuri, miseleste, ci doar spooradic, pe la glezne, umeri, zone sensibile, etc. Ideea e ca nu s-a lasat cu Aerius dupa ... :D
TOYOTA & NISSAN
georgei23

Post by georgei23 »

Eu am RTT si sunt f multumit de experienta. Am campat cu el la Enisala, Penteleu, Mocearu, mestecanisul de la Reci,pe la cetatile sasesti, la Garana etc...timp sa fie, prietenti si buna dispozitie..locuri sunt destule...In septembrie as baga un Bai...si visez la o Islanda si Peninsula Scandinava
http://georgei23.com/
White Wolf

Post by White Wolf »

Scriu aici, de lene sa mai deschid alt subiect asemanator si ... considerand ca sunt oarecum ontopic, ridic din nou "problema ingramadirii bucatariei de campanie" intr-o singura taraboanta, fara rulote, remorci, etc.
"Echipa" noastra e formata din doi adulti si un "coinac" de 7 ani (mai nou). Daca problema somnului am rezolvat-o boiereste (asa imi place mie sa cred), in sensul ca avem doua spatii de dormit (unul creat la interiorul LJ78-ului - un "pat" de 190cm/140cm, obtinut in aprox. 5 minute prin simpla rabatare a randului 2 de scaune si unirea lor cu "dulapul" contruit dupa ce am eliminat randul 3 de scaune + intinderea unor saltele croite pe masura si al doilea "dormitor" obtinut prin transformarea unui portbagaj in cort de plafon, cu dimensiuni identice), ramane de rezolvat pentru la vara "beleaua" depozitarii buteliei de gaz, a rezervorului de apa, a echipamentului de recovery si a rotii de rezerva.

Prin eliminarea locului stanga fata (Land Cruiser-ul nostru fiind cu specificatii JDM) si prin confectionarea unei platforme pe sistemul de suspensie al scaunului, am creat loc suficient ptr frigider si o cutie ce contine vesela, condimente, tacamuri, etc." (modificare complet reversibila). In dulapul confectionat in portbagaj, pe locul in care veneau rabatate locurile 6 si 7 sunt depozitate de obicei haine, incaltari, hamac, jucarii, etc. intr-o parte si chestii folositoare stomacului + rezerva de apa potabila si aragazul de campanie in cealalta parte.

Probleama de rezolvat este sa gasim o modalitate convenabila pentru a cara roata de rezerva, hi-lift, ceva unelte si scule, butelia de gaz si vreo 30-40L apa "menajera".

https://www.youtube.com/watch?v=WcQLdn9lKEU

Ma gandeam sa confectionez ceva de genul asta, avand in vedere faptul ca suntem nevoiti sa avem acces la usile spate mereu. Foloseste sau a folosit careva ceva asemanator? Oare poate suporta un astfel de sistem o greutate de aproximativ 100 Kg? Cam atat estimez ca ar cantari roata de rezerva (nu doresc sa o mai montez pe usa, pentru ca balamalele au de suferit din pricina asta), vreo 40 L apa si o butelie de gaz de 5 Kg + alte cateva maruntisuri...
TOYOTA & NISSAN
RZV
Macaragiu

Post by RZV »

Cu bani.
rezervor apa la picioare pasageri spate. 45 l cam 150E...
sau rezervor pt portbagaj de acoperis plus suport tot acolo... doar ca cel de sus nu are nevoie de pompa pt dus , merge prin cadere...

Butelia pt aragaz...exista varinate de 1-2 l tot cu bani , incepi de la OLX si termni la noi de 2-3 l si 500lei.. dar sunt cat o sticla de 2 L....se ascund oriunde...

merita un portbagaj ca scutesti din restul de cheltuit...si unele lucruri nu se pot face acasa...iei butelii poloneze si le pui sus,apa la fel, canistre ieftine nu nisa tripla la pret.... tu singur hotarasti ce si cat dai.

Spor. Merita rezervoarele de apa, masa de pe portbagaj ...multi bani , dar asta este nisa...
https://www.frontrunneroutfitters.com/e ... tions.html

Spor!
White Wolf

Post by White Wolf »

@RZV, n-ai inteles! Am avut un portbagaj de la Aiba Works, foarte usor, care era "de-acolo". L-am vandut sa pot monta "tigania" de RTT, manufacturat dintr-un portbagaj de plafon.
Pe mine ma intereseaza sa confectionez un "portbagaj" sau cum dracu' s-o numi ptr maxim 40L apa si ptr butelia de 5 kg pe de-o parte si ptr roata de rezerva + hi-lift pe de alta parte. Ceva care sa poata fi montat in partea din spate a masinii dar care sa fie oarecum "batant", pentru a nu restrictiona accesul la usile din spate.
Nu doresc sa montez rezervor de apa la picioarele pasagerilor spate, ptr ca astfel ar trebui sa mearga in pozitia "genunchii la gura".
Stiu ca toata treaba s-ar rezolva cu demontarea barii spate originale si confectionarea uneia trainice, dupa bunul plac sau nevoile personale, gen ARB, Kaymar, etc. Insa parca nu ma indur sa trec la "ciopartire", fiind indragostit de look-ul curat al unui 78 original.

P.S.: cu bani, ca sa te citez! :lol: Moca, nu i-a dat nici mama lu' tata, a trebuit s-o ia de nevasta! :lol:
TOYOTA & NISSAN
White Wolf

Post by White Wolf »

Ca sa exemplific cu imagini ce ziceam mai sus, cam asa arata troaca cu portbagajul de aluminiu si cam asa arata cu "coverca" despre care ziceam. O sa incerc sa fac si un film sau sa postez poze cum fac baietii mai mari pe yooutube sub titlul "DIY RTT", dar tre' sa fac rost de cateva beri reci, un peisaj frumos si putina vreme cu soare ... :) Mai la primavara, incolo! :)
Attachments
20191027_090813.jpg
IMG_20180622_204727.jpg
TOYOTA & NISSAN
Post Reply