Scriu aici, de lene sa mai deschid alt subiect asemanator si ... considerand ca sunt oarecum ontopic, ridic din nou "problema ingramadirii bucatariei de campanie" intr-o singura taraboanta, fara rulote, remorci, etc.
"Echipa" noastra e formata din doi adulti si un "coinac" de 7 ani (mai nou). Daca problema somnului am rezolvat-o boiereste (asa imi place mie sa cred), in sensul ca avem doua spatii de dormit (unul creat la interiorul LJ78-ului - un "pat" de 190cm/140cm, obtinut in aprox. 5 minute prin simpla rabatare a randului 2 de scaune si unirea lor cu "dulapul" contruit dupa ce am eliminat randul 3 de scaune + intinderea unor saltele croite pe masura si al doilea "dormitor" obtinut prin transformarea unui portbagaj in cort de plafon, cu dimensiuni identice), ramane de rezolvat pentru la vara "beleaua" depozitarii buteliei de gaz, a rezervorului de apa, a echipamentului de recovery si a rotii de rezerva.
Prin eliminarea locului stanga fata (Land Cruiser-ul nostru fiind cu specificatii JDM) si prin confectionarea unei platforme pe sistemul de suspensie al scaunului, am creat loc suficient ptr frigider si o cutie ce contine vesela, condimente, tacamuri, etc." (modificare complet reversibila). In dulapul confectionat in portbagaj, pe locul in care veneau rabatate locurile 6 si 7 sunt depozitate de obicei haine, incaltari, hamac, jucarii, etc. intr-o parte si chestii folositoare stomacului + rezerva de apa potabila si aragazul de campanie in cealalta parte.
Probleama de rezolvat este sa gasim o modalitate convenabila pentru a cara roata de rezerva, hi-lift, ceva unelte si scule, butelia de gaz si vreo 30-40L apa "menajera".
https://www.youtube.com/watch?v=WcQLdn9lKEU
Ma gandeam sa confectionez ceva de genul asta, avand in vedere faptul ca suntem nevoiti sa avem acces la usile spate mereu. Foloseste sau a folosit careva ceva asemanator? Oare poate suporta un astfel de sistem o greutate de aproximativ 100 Kg? Cam atat estimez ca ar cantari roata de rezerva (nu doresc sa o mai montez pe usa, pentru ca balamalele au de suferit din pricina asta), vreo 40 L apa si o butelie de gaz de 5 Kg + alte cateva maruntisuri...