rulmentul cu pricina e muci, colivia sparta, am mai gasit 7 bile in el (cred ca avea vreo 10?). n-am cum sa bag extractorul de pivoti ca nu incap ghearele, dar sa zicem ca tai la flex mansonul interior as per suzuker instructions

problema e in fata, adica nu pot/nu stiu cum desface piulita care tine rola, ca sa pot scoate si cealalta jumatate de carcasa, astfel incat intr-un fel sau altul sa pot scoate si rulmentul respectiv de-acolo.
help, in manual nu zice cum se face chestia asta. am prins rola in menghina, gandindu-ma ca are vreo canelura pe ax, a.i. sa blochez axul si sa pot desface piulita dupa dusul regulamentar cu wd40. oha, rola nu e prinsa pe ax dect prin presare/frictiune, n-are canelura, asadar, cu ea prinsa zdravan in menghina, dupa wd copios si laser de 2kg aplicat pe tubulara de 22 am reusit s-o rotesc axxul fata de rola, piulita nu s-a miscat neam.
inafara de asta, va rog o idee de procurat blocul de electronica (pe el scrie 05S 126000-1971 3U 29), acum miroase a troleibuz (evident, dupa ce a scos fumul respectiv in mers, n-a mai incarcat). statorul are continuitate, nu s-a prajit, la fel de bine se prezinta si blocul de perii. rotorul inca nu stiu in ce stare e, ca n-am reusit sa scot piulita amintita mai sus, aia care fixeaza rola.
si daca aveti idee unde gasesc 2 rulmenti NTN (sau alta marca?) 6202 LU, va rog si cu asta.
le: habar n-am ce alternator e, in manual nu zice, futu-i, iar pe carcasa, evident ca eticheta aia din aluminiu e totalmente ilizibila..
le2: de bagat rulmentii la loc, am cu ce, problema e cum ii scot...
le3: dupa telefon nike->tuparu, am aflat cum se scoate pisatul ala de rola, multumesc frumos baieti

raman valabile intrebarile legate de blocul de comanda/rulmenti...