Pentru uz caznic,si fara suduri fineturi ,tabla si chestii sub 1,5mm , mi-am luat la oferta - jucarie de 250A,comanda dubla mono si trifazic.
greu de-ti rupe mana,dar pret ok la ~500lei.un inverter este acasa peste 1500 lei la 1/2 din greutatea si volumul lui.
De doi ani a sudat porti, gard,rastel de cauciucuri,padocul javrelor ce mai nou evadeaza peste 2 m de panou bordurat si toate chestiile de prin curte.
Varinta ieftina dar fara putinta de asuda tabla pe masina sau chestii finute...sau eu cel putin nu reusesc sa fac inca suduri perfecte din cauza de unealta rudimentara si mana.
daca vrei sa sudezi grosier, merge. pentru fineturi cere detalii la Suzuker ca el mare si stie, dar pentru fineturi cred ca bugetul este bine subdimensionat.macar dublu pentru table si chestii fine.
Eu unul te safatuiesc sa incepi cu un aparat ieftin pt curte,sa-ti faci mana....daca esti in situatia mea de acum 2 ani si ai vazut un aparat doar la altii

Iti va lua ceva timp si exercitiu sa faci treaba si sa prinzi cum sa-l folosesti.
Acum caut o casca smechera ca singur nu poti suda, iti trebuie 3 maini-una pe masca,una pe lance si cu una sa tii piesa cu scopul de a fi lipita...in cazul meu care muncesc singur mereu....o casca pt cap ok si cu randament bun ti-a mancat jumate din bugetul de acum.Dat te ajuta maxim.
Spor.
Mai bine macaragiu, decit bulangiu ........