Home»Noutati»Ford investește în Rivian, Amazon a dat tonul

Ford investește în Rivian, Amazon a dat tonul

0
Shares
Pinterest Google+

Ford a investit 500 de milioane de dolari în compania Rivian, un start-up american.

Cei de la Rivian au prezentat la ediția 2018 a Salonului Auto de la Los Angeles un pick-up electric. Acesta din urmă este planificat să debuteze în SUA și în Europa și se mândrește cu o construcție modulară și cu capacități bune pe teren accidentat.

Puterea maximă a lui Rivian R1T era de 750 de cai-putere, în timp ce autonomia versiunii cu cea mai mare baterie era de aproximativ 640 de kilometri.

Americanii de la Ford nu sunt singurii care au investit sume considerabile în start-up-ul de peste Altantic. Cu câteva săptămâni în urmă, Amazon a făcut cea mai mare investiție într-o altă companie care nu operează în domeniul său. Mai precis, Amazon a investit 700 de milioane de dolari în compania Rivian.

Toate aceste investiții au scopul de a finanța lansarea versiunii de serie a lui Rivian R1T, primul pick-up electric al mărcii. Cei de la Ford au testat deja o versiune electrică a lui F-150, iar acum se pare că vor să integreze un produs dezvoltat pe această platforma pentru viitorul lor pick-up electric.

Americanii de la General Motors au fost și ei la masa negocierilor cu Rivian, însă concernul nu a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții start-up-ului. Cei din urmă vor păstra conducerea companiei și după investițiile primite de la Ford și Amazon.

Previous post

Renault Alaskan primește îmbunătățiri

Next post

Dakar 2020: Primele detalii oficiale despre traseu

No Comment

Leave a reply