Home»Noutati»Ford Puma devine al cincilea SUV din gama americanilor

Ford Puma devine al cincilea SUV din gama americanilor

0
Shares
Pinterest Google+

Ford Puma va fi cel de-al doilea model introdus pe linia de fabricație a uzinei din Craiova.

Anunțul a fost făcut odată cu prezentarea unui prototip în cadrul unui eveniment Ford derulat în Amsterdam. Evenimentul se numea Go Electric și a expus planurile de viitor ale Ovalului Albastru. Acestea se concentrează pe electrificarea multor modele din gamă și de oferirea unor versiuni electrice ale unor produse existente sau viitoare.

Probabil cea mai importantă știre pentru România de la acel eveniment este renașterea lui Ford Puma. În loc de un coupe de clasă mică, noul Puma va fi un SUV de clasă mică, iar el ar urma să împartă fabrica din Craiova cu modelul EcoSport.

Ford Puma pare să pregătească un design atletic, dar va avea un portbagaj generos, care va oferi 456 de litri. Acesta din urmă l-ar face liderul segmentului. În ceea ce privește motorizările, americanii au anunțat o versiune mild-hybrid de 155 CP.

Versiunea de top va avea un motor EcoBoost cu trei cilindri în linie susținut de un sistem starter-generator angrenat prin curea. Mașina va funcționa și cu un sistem electric de 48 de volți, precum și cu o baterie dedicată pentru sistemul mild-hybrid. Ford anunță deja un consum mediu de 5,4 litri la sută, în timp ce emisiile de CO2 ar fi de 124 de grame pe kilometru. De notat faptul că aceste coordonate nu sunt suficiente pentru a-l putea cumpăra prin Programul Rabla 2019, fiind la doar patru grame de CO2 pe kilometru distanță de pragul maxim pentru accesul în proiect.

Previous post

Carlex prezintă pachetul său pentru Mercedes-Benz Clasa X

Next post

Hyundai testează ecranele tactile pentru volan

No Comment

Leave a reply