Home»Noutati»Ford Otosan a preluat în mod oficial fabrica Ford din Craiova

Ford Otosan a preluat în mod oficial fabrica Ford din Craiova

0
Shares
Pinterest Google+

Săptămâna aceasta a avut loc, la Craiova, evenimentul ce a marcat preluarea fabricii Ford de către Ford Otosan. Cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa a anunțat investiții de 490 de milioane de euro pentru a sprijini creșterea viitoare a producției. Astfel, capacitatea totală de producție a fabricii va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă în timpul vizitei prilejuita de preluarea fabricii de catre Ford Otosan

“Planul ambițios de investiții al companiei Ford răspunde unor obiective importante de dezvoltare economică, valorifică oportunitățile, potențialul uman și deschide perspective noi, adaptate la cerințele viitorului. Crizele actuale au arătat că este nevoie să producem mai mult în România și să reintegrăm industrii.

Faptul că vom produce în țară automobile electrice îi va încuraja pe români să renunțe treptat la vechile mașini poluante, iar acest lucru nu poate decât să ne ajute în atingerea obiectivelor de mediu ale României aliniate la politicile europene în domeniu”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Viitoarele generații Transit Courier și Tourneo Courier, respectiv versiunea de transport marfă și cea de transport pasageri, proiectate și dezvoltate de Ford Otosan, vor fi produse la Craiova și vor fi lansate în 2023, cu versiuni electrice a căror producție va începe în 2024.

Ford Otosan va continua să producă la Craiova cel mai bine vândut vehicul de pasageri Ford din Europa, modelul Puma, care din 2024 va dispune de o versiune complet electrică.

„Odată cu achiziția fabricii din Craiova, Ford Otosan își extinde experiența și capabilitățile de producție la nivel internațional. Angajații cu înaltă calificare de la fabrica din Craiova și munca lor remarcabilă în producția unora dintre cele mai apreciate modele Ford vor duce mai departe povestea de succes a Ford Otosan. Craiova va beneficia de baza de competențe și de transferul de experiență al Ford Otosan în proiectarea, ingineria și construcția de vehicule comerciale, precum și în ceea ce privește electrificarea”, declară Güven Ozyurt, director general Ford Otosan.

Curiozitate: Știai că, prima fabrică Ford din România a fost în București? 

Previous post

Noua generatie ASX a dezvaluit gama completa de motorizari

Next post

This is the most recent story.

No Comment

Leave a reply