Ford a început producția de serie a noului Ford Explorer electric la prima sa fabrică dedicată EV din Europa, în urma unei investiții de 2 miliarde de dolari care a transformat o fabrică istorică într-o fabrică a viitorului.
Ford Explorer electric este primul vehicul care iese de pe linia de producție a Centrului de Electrificare din Köln – un pas semnificativ pe drumul către producerea unei noi generații de vehicule electrice. Un al doilea vehicul electric, un nou crossover sport, va fi dezvăluit în curând, producția acestuia la Köln fiind programată pentru sfârșitul acestui an.
Noul Explorer electric combină ingineria germană, caracterul american și o echipare bogată de serie, cu un sistem de propulsie electric capabil să ofere o autonomie de peste 600 km cu o singură încărcare.
Fabrica viitorului
Centrul de electrificare din Köln integrează AI de ultimă generație și sute de roboți atent coordonați, care vor construi o nouă generație de vehicule electrice pentru clienții Ford din Europa.
Centrul din Köln este susținut de mașini și sisteme capabile să auto-învețe și de peste 600 de roboți noi care execută sarcini de sudare, tăiere, șlefuire, vopsire și multe alte operații.
Un centru de control monitorizează întregul proces de asamblare în timp real – până la cantitatea de piese și piulițe de la fiecare stație de lucru. În format digital, întreg procesul de producție va fi centralizat pe un ecran tactil gigant care conține toate stațiile de lucru cu informații despre scule, livrarea materialelor, siguranța muncii și multe altele. Pe ecrane tactile mici, angajații de pe linie oferă informații suplimentare despre starea locului lor de muncă.
Producție sustenabilă
Centrul de electrificare din Köln este una dintre cele mai eficiente fabrici de asamblare a vehiculelor Ford la nivel global, susținută de reduceri semnificative ale emisiilor, consumului de apă și consumului de energie.
Ford lucrează la implementarea soluțiilor pentru a atinge o amprentă neutră de carbon pentru Centrul de Electrificare din Köln. Cu producția în curs de desfășurare, datele privind emisiile de gaze cu efect de seră (GES) vor fi monitorizate și înregistrate pentru certificare independentă în conformitate cu cele mai recente standarde internaționale. În cadrul acestor procese de lucru, Ford va îmbunătăți continuu eficiența emisiilor de carbon și va reduce emisiile de GES către un nivel rezidual.
În plus față de inițiativele care reduc emisiile, consumul de apă și consumul de energie, toată energia electrică și gazele naturale necesare pentru funcționarea Centrului de Electrificare sunt 100% certificate ca energie electrică regenerabilă 2 și biometan. Ford Motor Company vizează o amprentă de carbon neutră pentru întreaga sa amprentă europeană de producție, uzine, logistică și furnizori direcți până în 2035.
No Comment