Home»Noutati»Diverse»Ford Bronco 1966: nou-nouț în 2018

Ford Bronco 1966: nou-nouț în 2018

0
Shares
Pinterest Google+

Ford Bronco 1966. Nu vă spune mare lucru decât în cazul în care sunteți pasionați de off-roadere americane clasice.

Ei bine, prima generație a lui Bronco a debutat în 1966 și a fost construită în aceeași formă până în 1977. Până de curând, acest model era aproape pe cale de dispariție în America de Nord. De cele mai multe ori, problema era cauzată de întreținerea defectuoasă și de rugină. Din 2016, o companie americană numită Gateway Bronco a început să recondiționeze și să modifice prima generație a lui Bronco.

Așadar, un Bronco avea ocazia la o viață nouă datorită acestei companii, care a primit între timp și binecuvântarea Ford pentru asemenea modificări. De curând, Ovalul Albastru le-a oferit celor de la Gateway Bronco permisiunea oficială de a construi modele Bronco 1966-1977 de la zero.

Clienții au posibilitatea să cumpere un exemplar original restaurat, să aleagă o caroserie nouă pe un șasiu original sau să se bucure de un Bronco 1966-1977 complet nou. În acest sens, Gateway Bronco are o certificare de la Ford pentru a realiza acest lucru, devenind prima companie care primește permisiunea Ovalului Albastru de a construi un model ieșit din fabricație și să-l comercializeze ca atare.

Gateway Bronco a primit un ajutor semnificativ datorită legislației americane, deoarece o lege din 2015 le permite producătorilor care au volume mici să vândă mașini restaurate cu motoare noi fără a mai trece prin testele de emisii și de siguranță. Desigur, această portiță este posibilă doar pentru volume mici de vehicule și dacă sunt folosite motoare moderne, care au fost deja omologate pentru circulație.

În cazul de față, se pornește de la un V8 de la Ford, motorul denumit Coyote, care poate fi aspirat, supraalimentat cu un compresor mecanic semnat Shelby, sau echipat cu două turbosuflante. Puterea nu este precizată, dar poate să treacă fără probleme de 500 CP.

Panourile de caroserie sunt realizate de o companie numită Wild Horse 4×4, iar Gateway Bronco le modifică apoi pentru o potrivire între panouri mai bună decât cea a modelului original. În funcție de preferințele clienților, poate fi montată o suspensie complet independentă, sau poate fi vândut doar un șasiu rulant.

Fiecare Bronco de primă generație refăcut de Gateway Bronco are o garanție de cinci ani, cu tot cu licență de la Ovalul Albastru. Există trei versiuni de caroserie și unul costă între 120.000 și 180.000 de dolari.

Cel mai probabil, aceasta este și intenția unei companii britanice în privința vechiului Defender. Rămâne de văzut dacă se va materializa în viitorul apropiat într-o formă tangibilă oamenilor obișnuiți, nu doar pentru miliardari.

Previous post

Offroad cu Rolls-Royce Cullinan: Demonstrație de curaj

Next post

Viitorul călătoriilor în viziunea Bosch

No Comment

Leave a reply