Home»Noutati»Diverse»Fără centura în spate? Risc dublu de deces în caz de accident

Fără centura în spate? Risc dublu de deces în caz de accident

0
Shares
Pinterest Google+

Centura de siguranță este unul dintre elementele esențiale de protecție în cazul unui impact.

Este un motiv pentru care îi spune centură de siguranță, dar mult prea mulți oameni nu o poartă din motive stupide. În cazul unui accident, care poate să nu fie din vina ta și nu ai cum să-l prevezi, pentru că de asta se numește accident, poți să ajungi la spital sau direct la morgă dacă nu îți pui centura.

Durează doar o secundă să o pui și face diferența între un accident din care pleci pe picioarele tale sau pe targă, dar unii oameni spun că le este incomodă. Pesemne, paturile de spital sunt mai comode și de aceea nu o poartă.

Potrivit unui studiu făcut de IIHS, un institut din Statele Unite ale Americii, riscul de deces al unui șofer în cazul unui accident este dublu dacă pasagerul din spatele lui nu poartă centura. Statistica despre care vorbim se aplică dacă șoferul poartă centura, nici nu mai are sens să discutăm dacă nu poartă nici cel din spatele volanului acest element de bază al siguranței auto.

Dacă stai în spate într-o mașină, indiferent cât de nouă sau de sigură este ea, riscul de a suferi o rănire gravă în cazul unui impact crește de opt ori dacă nu porți centura. Respectivul risc se aplică indiferent că ești în taxi, în mașina unui prieten sau în automobilul familiei. Este un calcul de probabilități care te poate lovi la propriu dacă șansele sunt împotriva ta în ziua respectivă.

Vrei să eviți toate acestea? Poartă centura de siguranță de fiecare dată când te urci într-o mașină, indiferent de locul pe care îl ocupi și cât de scurtă este distanța pe care vrei să o parcurgi.

Previous post

Mercedes-Benz a imprimat 3D piese auto din aluminiu

Next post

Nissan Qashqai facelift pleacă de la 18.300 euro în România

No Comment

Leave a reply