Home»Noutati»Diverse»E oficial: SsangYong a intrat în faliment!

E oficial: SsangYong a intrat în faliment!

0
Shares
Pinterest Google+

După ce au căutat fără succes un cumpărător pentru marca auto SsangYong, grupul controlat de indienii de la Mahindra au anunțat falimentul brandului coreean, dator-vândut unor entități financiare de renume, precum JPMorgan, BNP Paribas și Bank of America, datoria către acestea fiind de aproximativ 150 milioane de dolari.

Declinul SsangYong a început încă de acum trei ani, cu vânzări tot mai scăzute mai ales pentru piața de export, anul acesta înregistrând o scădere de 18 procente. Pe fondul pandemiei a apărut și dezinteresul celor de la Mahindra de a investi în dezvoltarea brandului coreean, cele 412 milioane de dolari pe care indienii le pregătiseră pentru a salva SsangYong fiind comutate în reducerea participării și anunțarea de vânzare a acțiunilor deținute de aceștia.

Cu mașini care nu au reușit să convingă decât prin prețul scăzut și cu un design care ani la rândul nu a făcut decât să țină topurile de umor pe teme auto, SsangYong avea mici șanse să devină un competitor serios și să scoată capul în lume fără schimbări majore. Axat pe în principal pe zona SUV/4×4, unde concurența la nivel global este una acerbă și cu vremuri ce au adus schimbări de substanță în industria auto, nici nu este de mirare că printre cei căzuți să se afle o marcă cu prea puțină inspirație și cu tehnologie de împrumut.

Previous post

Visul pescarilor. Test Citroen Berlingo 1.6 Hdi

Next post

Interacțiune de la distanță cu vehiculele Kia, prin smartphone și sistemul UVO Connect

No Comment

Leave a reply