Home»Noutati»Diverse»Duster va fi construit și în Iran, unde va avea sigla Renault

Duster va fi construit și în Iran, unde va avea sigla Renault

0
Shares
Pinterest Google+

Duster, vârful gamei producătorului din Mioveni deținut de Renault, va fi construit și în Iran.

Vestea bună pentru angajații și fanii Dacia este că modelul care va fi fabricat în acel stat va fi vândut pe piața din Orientul Mijlociu, așa că nu pune în pericol uzina din Mioveni. Este important să notăm că automobilul va fi vândut sub sigla Renault, pentru că marca franceză este cunoscută în Iran, pe când lansarea Dacia acolo ar fi costat prea mult pentru doar ouă modele.

Acordul are o valoare estimată la aproximativ 660 de milioane de euro, iar contractul implică o producție anuală de 150.000 de autoturisme Renault fabricate în Iran în fiecare an. Producția demarează în 2018 și va include și modelul Symbol, care este în prezent bazat pe platforma Logan II și are aproape toate piesele de la acesta cu excepția siglelor.

Iran va primi și un centru de inginerie și vânzări în cadrul acestui acord, iar 30% din producție va fi exportată. Grupul PSA Peugeot-Citroen, rivalul din țara de baștină a Renault, are deja un contract semnat cu autoritățile din Iran, așa că era păcat ca marca pariziană să rateze intrarea pe o piață profitabilă.

Previous post

Mazda anunță noi motoare cu benzină, cu un nou ciclu de combustie

Next post

SsangYong Rexton va primi design Pininfarina în 2021

No Comment

Leave a reply